ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ!

Σαν σήμερα, το 1941 άρχισε η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα και η κατοχή. Σήμερα κάποιοι γιορτάζουν! Η οικογένεια Μητσοτάκη γιορτάζει, η οποία συνεργάστηκε με τους κατακτητές! 

Αρχίζουμε από τον παππού, του οποίου το όνομα φέρει ο σημερινός κατοχικός πρωθυπουργός των Γερμανών, Κυριάκος Μητσοτάκης ή… φον Μητσοτάκεν. Ήταν Μάιος του 1944, όταν σε πρωτοσέλιδο της τοπικής ναζιστικής εφημερίδας «Παρατηρητής» των Χανίων (που είχε εμπνευστεί τον τίτλο της από τον «Völkischer Beobachter» -«Λαϊκό Παρατηρητή», δημοσιογραφικό όργανο των χιτλερικών στη Γερμανία…), δημοσιεύθηκε το παρακάτω κάλεσμα της «Λαϊκής Επιτροπής Χανίων»:

Σήμερον Σάββατον 6η Μαϊου και ώραν 11ην π.μ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝ

τον λαόν Χανίων εις την πλατείαν Δικαστηρίων εις πάνδημον συγκέντρωσιν ίνα διακηρύξωμεν ομοφώνως ότι η θέλησις όλων ημών όπως και ολοκλήρου του Κρητικού λαού είναι να διατηρηθή αφ’ ενός μεν η έννομος τάξις και η ησυχία του τόπου, αφ’ ετέρου δε η πλήρης νομιμοφροσύνη του λαού απέναντι των Στρατευμάτων Κατοχής». 

Τρίτος μεταξύ 53 συνυπογραφόντων και φέρων τον τίτλο του εκπροσώπου της «Λαϊκής Επιτροπής» ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκφώνησε και λόγο προς τους συμπατριώτες του, καλώντας τους να δείξουν νομιμοφροσύνη και να συνεργαστούν με τις ναζιστικές αρχές κατοχής: «να διακηρύξωμεν την ζωηράν θέλησίν μας διά την εσωτερικήν γαλήνην του τόπου και την νομιμοφροσύνην μας προς τας Αρχάς Κατοχής».

Πάμε παρακάτω…

Στην εφημερίδα «Ελεύθερον Βήμα» της 23ης Αυγούστου 1941, διαβάζουμε το ρεπορτάζ από την συνάντηση του τότε πρωθυπουργού Γ. Τσολάκογλου με τον Γερμανό διοικητή του «Φρουρίου Κρήτη» στρατηγό της αεροπορίας Αντρέ:

«Τούτον (σ.σ. τον Γερμανό στρατηγό) υπεδέχθη ο κ. Τσολάκογλου και προσεφώνησε γερμανιστί η δεσποινίς Καίτη Μητσοτάκη, ενώ προσέφερεν ανθοδέσμην. Ο στρατηγός Αντρέ απαντών είπεν: “Αυτό είναι για μένα μεγάλη χαρά και τιμή”»…

Ποια ήταν η «δεσποινίς Καίτη Μητσοτάκη», που προσέφερε χαρά στον Γερμανό κατακτητή της Κρήτης; Η αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θεία του Κυριάκου!

Για την συνεργασία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τους ναζί, υπάρχει πληθώρα στοιχείων, με πιο χαρακτηριστικό τη φωτογραφία του αγκαζέ με δύο μαντραχαλάδες των Ες-Ες, που είχε δημοσιεύσει η «Αυριανή» το 1985. Βέβαια, ο «σκύλος των Ες-Ες», υποστήριξε ότι οι Γερμαναράδες με τους οποίους φωτογραφήθηκε, ήταν… αυτόμολοι στους αντάρτες. Ψέματα! Διότι, πέραν του γεγονότος ότι οι μαντραχαλάδες φορούν κανονικά τις στολές των Ες-Ες, στα αρχεία του γερμανικού στρατού είχαν καταγραφεί οι αυτόμολοι και ο Μητσοτάκης δεν έδωσε ποτέ τα στοιχεία τους, για να αποδείξει τον ισχυρισμό του. Εξάλλου, η φωτογραφία είναι τραβηγμένοι έξω από το γερμανικό στρατοδικείο Χανίων, πέριξ του οποίου βεβαίως δεν… σύχναζαν αυτόμολοι. Σύχναζε όμως ο Μητσοτάκης, ο οποίος δικηγορούσε εκεί με την άδεια των γερμανικών αρχών!

Ακόμα κι όταν –μετά την κατοχή- συνελήφθη για εγκλήματα πολέμου ο Μπρούνο Μπρόιερ, Γερμανός στρατηγός και διοικητής του «Οχυρού Κρήτη» από το 1942 ως το 1944, απαίτησε επισήμως να τον υπερασπιστεί στη δίκη του ο… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης! Ο οποίος, με τέτοιες γνωριμίες, πιθανότατα θα γινόταν πρωθυπουργός του Χίτλερ στην Ελλάδα, αν αυτός κέρδιζε τον πόλεμο!

Βλέπετε, οι Μητσοτάκηδες είχαν ένα σπουδαίο «προσόν», που τους έδινε… προτεραιότητα σε σχέση με τους άλλους συνεργάτες: γνώριζαν απταίστως την γερμανική γλώσσα και δε χρειάζονταν διαμεσολαβητές στις σχέσεις τους με τους κατακτητές!

Μάλιστα, η… παράδοση συνεχίστηκε και με τον Κυριάκο, ο οποίος –όπως έχει πει σε συνέντευξή του- πρώτα έμαθε γερμανικά και μετά ελληνικά, διότι τον μεγάλωσε Γερμανίδα νταντά!

Κι αν δεν έγινε πρωθυπουργός του Χίτλερ στην Ελλάδα ο Κώστας Μητσοτάκης, έγινε ο γιός του, πρωθυπουργός της Μέρκελ!

Ως πότε θα τον ανεχόμαστε;