ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ, ΚΟΛΠΟ Ή… ΕΚΛΟΓΕΣ;

Ξαφνικά, λοιπόν, ενώ οι μολύνσεις (τα λεγόμενα «κρούσματα»), οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί αυξάνονται, όλοι μιλάνε για επικείμενο «άνοιγμα» της αγοράς! Ακόμα και κάποια μαύρα κοράκια από την επιτροπή των «ειδικών», που προ καιρού μας προϊδέαζαν ότι ούτε φέτος θα κάνουμε Πάσχα! Μάλιστα, επειδή το γοργόν και χάριν έχει, η συνάντηση των «ειδικών» ήταν να γίνει σήμερα, αλλά ανεβλήθη για την Παρασκευή, προκειμένου όπως είπαν «να ληφθούν υπόψη τα επιδημιολογικά στοιχεία».

Τα δε ξεφτιλισμένα ΜΜΕ, τα «πουτανάκια της ενημέρωσης», «διαρρέουν» -χρησιμοποιώντας πολλά «αν»- σενάρια για ημερομηνίες ανοίγματος για κομμωτήρια και λιανεμπόριο (με “click away» ή “click in shop”), άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 19:00 στις «κόκκινες» περιοχές (αλλά διατήρηση της απαγόρευσης από την 21:00), άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης για άθληση με το αυτοκίνητο, επαναφορά της μετακίνησης άνω των 2 χιλιομέτρων, σταδιακό άνοιγμα των δικαστηρίων, άνοιγμα των σχολείων στις αρχές Απριλίου και της εστίασης μετά τις 15 Απριλίου – σε εξωτερικούς χώρους, «με μάσκες και αποστάσεις». Αφήνουν δε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, λίγο πριν το Πάσχα.

Κατ’ αρχάς, παρατηρούμε ότι αφενός μεν τα παπαγαλάκια δε λένε λέξη για κατάργηση του sms μετακίνησης και αφετέρου, ότι το 90% των παραπάνω αφορά την επιστροφή στο «απλό» lockdown, που ίσχυε μέχρι πρότινος (πλην του ανοίγματος της εστίασης, που έτσι κι αλλιώς προσδιορίζεται θεωρητικά για μετά από έναν μήνα και βάλε…) και την κατάργηση του «σκληρού», αλλά όχι για πλήρη κατάργηση του lockdown και της φυλάκισης των πολιτών!

Από κει και πέρα, υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα:

1ον) Να πρόκειται για κόλπο της χούντας, για να περάσει στην κοινή γνώμη ότι «εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση ν’ ανοίξουμε την αγορά», αλλά να αυγατίσουν τα κρούσματα μέχρι την Παρασκευή, με το γνωστό κόλπο «πολλά τεστ-πολλά κρούσματα»! Έτσι, οι «ειδικοί» θα αποφανθούν ότι ναι μεν, αλλά… «άλλαξαν προς το χειρότερο τα επιδημιολογικά στοιχεία», «είμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος», «υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας» και άλλα τέτοια τρομαχτικά, άρα… καθίστε στ’ αυγά σας!

2ον) Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι «διαρροές» και γίνει το άνοιγμα (που είχε προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 15 Μαΐου-1η Ιουνίου, ώστε να μην συμπεριλαμβάνει το Πάσχα…), σημαίνει ότι η χούντα έχει πάρει το «πράσινο φως» από την αφέντρα του Βερολίνου, να κάνει πρόωρες εκλογές στα τέλη Μαΐου  – πριν φανεί το Βατερλώ του τουρισμού και πριν έρθει ο «λογαριασμός» του πολύμηνου lockdown στους πολίτες! Με την ελπίδα ότι προλαβαίνει να διασωθεί. Αμ, δε!