Η «ΔΡΑΣΗ» ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ…

Στα χθεσινά επεισόδια παρόλο που η αστυνομία «βομβαρδίζεται» συλλήβδην η αλήθεια είναι πως 9 στα 10 περιστατικά αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» η οποία με τον ερασιτεχνικό τρόπο που έδρασε έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών αλλά και των ίδιων των μελών της.

Πάμε να δούμε τα 4 τραγικά & επικίνδυνα λάθη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», η οποία είχε καταργηθεί και επανάφερε στη… δράση η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως «σκληρούς» αλλά χθες βρέθηκαν να κινδυνεύει η ζωή τους, λόγω των χειρισμών του:

1. Ενώ, λοιπόν, είχαν ξεκινήσει χτες τα επεισόδια, μια ομάδα της Δράση αποφάσισε να κάνει μια «παλικαριά», και να περάσει ξυστά από συγκεντρωμένους, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

2. Κάποια στιγμή, πολύ αργότερα εμφανίζεται μια ομάδα της «ΔΡΑΣΗ» (από τον υπόγειο δρόμο κάτω από τη γέφυρα) και προσπάθησε να προσεγγίσει τον κτυπημένο αστυνομικό. Γύρισε πίσω άπραγη, διότι δέχτηκε επιθέσεις από συγκεντρωμένους.

3. Πολύ αργότερα, φτάνουν τα ΜΑΤ στο σημείο όπου ήταν ο τραυματίας αστυνομικός.

Αφού τα ΜΑΤ είχαν προσεγγίσει τον τραυματία αστυνομικό, κατέφθασε μια ομάδα της «ΔΡΑΣΗ» ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο σημείο που κειτόταν το τραυματισμένο μέλος της, στους δημοσιογράφους και τα ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί.

Να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα, λόγω και του λευκού κράνους τους.

4. Ακόμα χειρότερα. Οταν κάποιοι της ομάδας Δράση φτάνουν στο σημείο και βλέπουν τραυματία δικό τους, ως «αλλόφρονες», αρχίζουν να φωνάζουν «πάμε να τους σκοτώσουμε» κ.λ.π. Ποιους να σκοτώσουν; Τους πολίτες; 

΄Oποιον βρουν μπροστά τους; Ισχύει, άραγε, ότι ένας εξ’ αυτών έβγαλε το πιστόλι του και το κράδαινε;

Όλα αυτά που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη δεν θυμίζουν σε τίποτα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Οσον αφορά τη «ΔΡΑΣΗ» δείχνουν ομάδα ανεξέλεγκτη που αδυνατεί να προστατεύσει ακόμα και τους δικούς της, ενώ θέτει σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών και άλλων αστυνομικών! 

Άλλωστε και στην Πανόρμου ήταν εκείνοι που κατηγορήθηκαν για το αναίτιο σπάσιμο αμαξιών, ενώ σήμερα υπήρξε ένταση με δημοσιογράφους στη Νίκαια με τα ΜΑΤ να λειτουργούν… πυροσβεστικά. 

Οι ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ βαρύνονται ήδη με πολλές και σοβαρές «γκάφες», δύο χρόνια τώρα. Η εμμονή τους σε αυτή τη μονάδα δυσφημεί το σύνολο των αστυνομικών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες συμπεριφορές.

Πηγή: Pronews