Η ΑΠΑΤH ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΥ LOCKDOWN

Λοιπόν, εδώ παραθέτουμε στοιχεία! 

Στις 3 Οκτωβρίου 2020, ο αρμόδιος υπουργός Κικίλιας δήλωνε τα εξής: «Στο τέλος του έτους θα έχουμε 1.200 κλίνες ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό, με πενταετή εκπαίδευση και με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται». 

Χθεσινοβραδινό δημοσίευμα του protothema.gr (που ως γνωστόν λειτουργεί ως άτυπη «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως): «Κορωνοϊός: «Φλέγονται» τα νοσοκομεία σε Αττική, Πάτρα, Χαλκίδα – Μόλις 27 ΜΕΘ διαθέσιμες στην πρωτεύουσα… Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 299 συνάνθρωποί μας παραμένουν διασωληνωμένοι. Η Αττική συνεχίζει να κρέμεται από μια κλωστή υπό το βάρος των 328 κρουσμάτων (τα 93 στο κέντρο της Αθήνας), αλλά και των μόλις 27 διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ-COVID, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε νωρίτερα το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)»

Μάλιστα! Λοιπόν, με 299 διασωληνωμένους, μόνον 27 κλίνες ΜΕΘ είναι ακόμα διαθέσιμες στα νοσοκομεία της Αττικής που… «φλέγονται»!

Γυρίζουμε πίσω… Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 και διαβάζουμε πάλι στο protothema.gr:

«Κορωνοϊός: 600 διασωληνωμένοι, γονατίζουν οι ΜΕΘ -Να μη χαλαρώσουν τα μέτρα ζητούν οι επιδημιολόγοι».

Είναι προφανές, ότι οι 1.200 ΜΕΘ που υποσχόταν ο Κικίλιας ήτανε μεγάλο παραμύθι. Προφανώς, υπήρχαν… άλλες ανάγκες. Όπως π.χ. να δοθούν εκατομμύρια στους διοδιάρχες, καναλάρχες, αλήτες-ρουφιάνους-δημοσιογράφους, εφοπλιστές, στον ιδιοκτήτη της Aegean και στους λοιπούς… εντιμότατους φίλους της φαμίλιας Μητσοτάκη.

Από κει και πέρα, πως γίνεται με 600 διασωληνωμένους την 8η Δεκεμβρίου να «γονατίζει» το ΕΣΥ, αλλά να αντέχει κι άλλους λίγους ακόμα, και με ακριβώς τους μισούς -μόλις 299 χθες- να «φλέγονται» τα νοσοκομεία;

Είναι το καταστροφικό lockdown και οι χουντικές απαγορεύσεις που πρέπει να δικαιολογηθούν, «ηλίθιε»!