ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΝΑ… ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ!

Όπως όλοι γνωρίζετε, σήμερα ανοίγουν τα μαγαζιά – πλην των καφενείων – καφετεριών, των καταστημάτων εστίασης και αυτών της διασκέδασης.

Σκοπίμως η χούντα Μητσοτάκη και λοιμωξιολόγων έδωσε την άδεια να ανοίξουν τα μαγαζιά, για να… ξανακλείσουν. Το είπαμε εξ’ αρχής και επιμένουμε: ένας βασικός στόχος των κυβερνώντων, είναι να αφανίσουν τους μεσαίους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, για να επικρατήσουν οι μεγαλοκαρχαρίες του χώρου και να μονοπωλήσουν την εμπορική δραστηριότητα. 

Η κυβέρνηση (χούντα) Μητσοτάκη χρησιμοποιεί περίτεχνα το κόλπο με τα τεστ. Πολλά τεστ σημαίνει πολλά νέα κρούσματα, λίγα τεστ το αντίθετο. Όλες τις τελευταίες ημέρες γίνονται ελάχιστα τεστ, γι’ αυτό φαίνεται πως η –δήθεν!- «πανδημία» υποχωρεί. Επιτρέποντας στην κυβέρνηση και τις… «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» (Επιτροπή Λοιμωξιολόγων) να δώσουν την άδεια του ανοίγματος των καταστημάτων. 

Τι θα επακολουθήσει; Φυσικά, ο κόσμος θα γεμίσει τους εμπορικούς δρόμους των πόλεων. Οι περισσότεροι για να κάνουν «έρευνα αγοράς» και οι λιγότεροι για να ψωνίσουν κάτι. Αν όχι από σήμερα, οπωσδήποτε από αύριο, τα μιλημένα ΜΜΕ θ’ αρχίσουν ρεπορτάζ για… «συνωστισμούς» και οι αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι θα έχουν να λένε για την «ανευθυνότητα» των πολιτών. Παράλληλα, η κυβέρνηση (χούντα) θα δώσει εντολή για την πραγματοποίηση πολλών τεστ, που σε συνδυασμό με το κλίμα ψύχους που επικρατεί στη χώρα, θα αναδείξει πολλά νέα κρούσματα. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, μετά από ένα δεκαήμερο περίπου μπαράζ κραυγών των μπουμπούκων και των αλητών-ρουφιάνων-δημοσιογράφων, η κυβέρνηση (χούντα) θα παραδεχθεί ότι ήταν «λάθος» της το άνοιγμα των καταστημάτων κι ότι δεν υπολόγισε ότι οι πολίτες θα δείξουν τόσο μεγάλη «ανευθυνότητα» και θ’ αποφασίσει μετά… λύπης της να πάρει πίσω την απόφασή της και να ξανακλείσει τα καταστήματα, για να μας… σώσει!

Με τον τρόπο αυτό, μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης (των ηλιθίων που χειραγωγούνται από τα ΜΜΕ και που πιστεύουν ακόμα πως ότι γίνεται, γίνεται για το… καλό μας), θα επικροτήσει την απόφαση περί κλεισίματος, οι έμποροι και οι σύλλογοί τους θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα το χαμό τους –πολλοί μάλιστα νιώθοντας και… ενοχές- και τα μαγαζιά θα ανοίξουν και πάλι όταν θα αρθεί το γενικό lockdown. Δηλαδή, στο διάστημα από 15 Μαΐου ως 1 Ιουνίου!

Μέχρι τότε, οι μεσαίοι-μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα έχουν καταστραφεί οριστικά και αμετάκλητα, προς μεγάλη χαρά των Μητσοτάκηδων και των μεγαλοκαρχαριών, τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπούν! 

(ΥΓ): Τραγική ειρωνεία: η μεγάλη πλειοψηφία των κατεστραμμένων ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές το χαμό τους, αφού πείστηκαν από το παραμύθι ότι η Νουδούλα εκπροσωπεί την… επιχειρηματικότητα. Ναι «ηλίθιοι», αλλά από… εμπορικό κέντρο και πάνω!