ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ «ΔΙΚΗΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΙΣ «ΔΙΚΕΣ» ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Τον Αύγουστο του 1936, διεξήχθηκαν οι περιβόητες «Δίκες της Μόσχας». Οι «δίκες» αυτές είχαν πολλές διαφορές από την «δίκη» της Χρυσής Αυγής, αλλά και μια βασική ομοιότητα.

Ας αναφέρουμε πρώτα τις διαφορές…

Οι «δίκες» της Μόσχας αφορούσαν κυρίως την «πρώτη γενιά» των μπολσεβίκων, ήτοι αυτούς που πρωτοστάτησαν στην «οκτωβριανή επανάσταση» (πραξικόπημα) του 1917, και δευτερευόντως  την συντριπτική πλειοψηφία των ξένων κομμουνιστών που είχαν καταφύγει στις αγκάλες της μαμάς-Μόσχας, για να σωθούν από τους… φασίστες που είχαν επικρατήσει στις χώρες τους.

Ενώ, η «δίκη» της Χρυσής Αυγής, αφορά τους μόνους εχθρούς του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος!

Στις «δίκες» της Μόσχας δεν υπήρχαν συγκεντρωμένοι «κεκράκτες» έξω από την δικαστική αίθουσα, που να απαιτούν την καταδίκη των κατηγορουμένων, εν ονόματι του… λαού. Στην «δίκη» της Χρυσής Αυγής, υπήρχαν!

Στις «δίκες» της Μόσχας, πρωτοστάτησε ο φοβερός και τρομερός εισαγγελέας Βιζίνσκυ, ο οποίος σε κάθε αγόρευσή του, απαιτούσε να τουφεκιστούν τα «λυσσασμένα σκυλιά», δηλαδή οι κατηγορούμενοι!

Στη «δίκη» της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας της υποθέσεως έπαιξε το ρόλο του… «καλού ανακριτή», για να δώσει μια επίφαση νομιμότητος!

Στις «δίκες» της Μόσχας, όλοι οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν την «ενοχή» τους, ως αποτέλεσμα των βασανιστηρίων που είχαν υποστεί, αλλά και των απατηλών υποσχέσεων που τους είχαν δοθεί, πως θα τους χαριστεί η ζωή. Στην «δίκη» της Χρυσής Αυγής, οι κατηγορούμενοι δεν ομολόγησαν, διότι δεν υπέστησαν βασανιστήρια. Όλα κι όλα, η Ελλάς είναι χώρα… δημοκρατική και δεν κάνει τέτοια.

Πάμε τώρα στην σημαντική ομοιότητα: η «δίκη» της Χρυσής Αυγής ήταν το ίδιο ΣΤΗΜΕΝΗ με τις «δίκες» της Μόσχας! Κι όποιος δεν το βλέπει αυτό, είναι ή τυφλός ή βαλτός!

Σε κάθε περίπτωση, η Χρυσή Αυγή έγραψε λαμπρή Ιστορία! Κι αυτό σίγουρα θα αναγνωριστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος, όταν θα «γυρίσει ο τροχός» και η Ελλάς θα ξεκαθαριστεί από τους κλέφτες και τους προδότες!