ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ» ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πράγματι μια ιστορική απόφαση. Καταδικάστηκαν η ηγεσία και μέλη ενός κόμματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Παρατηρώ ότι για τα ποινικά αδικήματα που ενείχαν δράση (ανθρωποκτονία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, επίθεση) σ’ αυτούς που καταδικάστηκαν δεν υπάρχει κανένας βουλευτής ή κομματικός τουλάχιστον, γνωστός της Χρυσής Αυγής.

Αξιόλογη θα είναι η σύνδεση στο σκεπτικό της απόφασης όπως και το ότι δεν βρήκε σύνδεση στην πρόταση της η εισαγγελέας, των 3 αυτουργικών ποινικών αδικημάτων, μιας ανθρωποκτονίας και δυο επιθέσεων με τους διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση .

Ερωτήματα:

  1. 5,5 χρόνια για 4 υποθέσεις; Αστεία πράγματα για όσους έχουμε σχέση με ποινικά δικαστήρια. Η υπόθεση αυτή έπρεπε να έχει τελειώσει το πολύ πολύ σε 1 χρόνο. (Θυμηθείτε την 17 ν που ήταν η πιο πολυπρόσωπη δίκη κατά την διάρκεια της οποίας ελέγχθηκαν δεκάδες αδικήματα).
  2. Επιτρέπεται 5 μέρες πριν την δημοσίευση της δικαστικής απόφασης να γίνονται ανακοινώσεις από κόμματα και αρχηγούς προκαταλαμβάνοντάς την; 

Επιτρέπεται να βρίσκονται κόμματα και δήθεν αρχηγοί έξω από την δικαστική αίθουσα όπου αναμένεται η απόφαση; 

Τι είδους πίεση είναι αυτή από την εκτελεστική και νομοθετική στην δικαστική εξουσία; 

Και πως γίνεται ανεκτή από τις ενώσεις των δικαστών;

Οι συντονισμένες ανακοινώσεις των αρχηγών των κομμάτων την 1/10 απέδειξαν, ότι γνώριζαν την απόφαση από πριν τα κόμματα και προετοίμαζαν την κοινή γνώμη μετά την … «εσφαλμένη» κατ αυτούς πρόταση της εισαγγελέως.

  1. Άλλα κόμματα εγκληματικές οργανώσεις, αυτούς που διέλυσαν συντονισμένα και σκόπιμα οικονομικά το ελληνικό Κράτος, αυτούς που έπαιρναν μίζες και σε αντάλλαγμα χάρισαν τη κυριαρχία του κράτους μας και εδάφη του (Ίμια, Κύπρο, Θράκη, Μακεδονία και τώρα Αιγαίο) δεν βρήκαν οι εισαγγελείς και οι δικαστές; 

Ή, η διαπλοκή τους εμποδίζει εκεί να παράξουν ιστορικές αποφάσεις;

Πηγή: Λογαριασμός Facebook της δικηγόρου Ειρήνης Μαρούπα