ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΥΧΑΙΑ: ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΝΩ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΑΣ;

Φίλος αναγνώστης διάβασε τις αποκαλύψεις μας για τον προδοτικό ρόλο της οικογένειας Μητσοτάκη στην κατοχή και εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες για τον Κώστα Μητσοτάκη, στηρίζοντας αυτή την αμφιβολία του στο γεγονός ότι κάποτε τον είχαν συλλάβει οι Γερμανοί.

Ας απαντήσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης, για κείνη τη σύλληψή του! Σας μεταφέρουμε, λοιπόν, την αφήγηση του Μητσοτάκη σε ερωτήσεις που του υπέβαλε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας για μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» στις 13 Μαΐου 2009. 

«Και αρχίσαμε την προσπάθεια, με έναν Άγγλο επιλοχία, τον Κόλιν, να παραδοθούν οι Γερμανοί. Εγώ κυκλοφορούσα και είχα αρχίσει τις κουβέντες με τους Γερμανούς. Επεδίωκα να τους πείσω να παραδοθούν. Οι Γερμανοί δεν παρεδίδοντο. Ζήτησα να δω τον αρχηγό της γερμανικής αντικατασκοπείας, ήταν ένας λοχαγός Βελντχάγκε. Και πράγματι συναντήθηκα μαζί του, στο σπίτι ενός φίλου μου, στα Χανιά μέσα… Αλλά οι Γερμανοί δεν παρεδίδοντο. Συνεχιζόταν η κουβέντα, με αρνητικά αποτελέσματα. Όταν, κατά τρόπον τελείως τυχαίο, με συνέλαβαν εμένα, μαζί με τον Αγγλο επιλοχία, τον Κόλιν. Δηλαδή έστειλαν κάποιον Γερμανό δήθεν να παραδοθεί, έκαμε το λάθος ο Κόλιν –ασυγχώρητο λάθος– να τον φωνάξει στο σπίτι όπου έμενε. Μας μπλόκαραν όλους μαζί και μας χώσαν μέσα. Αλλά είπα στους Γερμανούς ότι «Κύριοι, πώς τολμάτε να με συλλάβετε όταν είμαι συνομιλητής σας;».

Έκανε κουβέντες με τους Γερμανούς κατακτητές, προφανώς ως άνθρωπος της εμπιστοσύνης τους!  Συναντήθηκε ακόμα και με τον αρχηγό της αντικατασκοπείας τους! Τον συνέλαβαν «κατά τρόπον τελείως τυχαίο» και τους… επέπληξε, με το επιχείρημα πως είναι… «συνομιλητής» τους! Πάλι καλά που δεν τους έστειλε και στον… Έβρο! 

Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε; Τα είπε όλα μόνος του ο δωσίλογος Μητσοτάκης!