ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ! ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΙΚΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Ένα πρωτοφανές γεγονός στα παγκόσμια χρονικά, έλαβε χώρα σήμερα στη βουλή των ανθελλήνων!

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη και ΟΛΑ τα κόμματα της βουλής «δίκασαν» και «καταδίκασαν» την Χρυσή Αυγή!

Πρόκειται για την πιο ξεδιάντροπη και κραυγαλέα παρέμβαση των «δημοκρατών» στη δικαιοσύνη, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει ποτέ –ούτε καν στις υποθέσεις τρομοκρατών!- προκειμένου να «ξεμπερδέψουν» μία και καλή με το ΜΟΝΟ κόμμα στα μεταπολιτευτικά χρονικά που δεν ήταν σαν τα μούτρα τους!

Όλοι οι κλέφτες και οι προδότες στη σειρά, μηδενός εξαιρουμένου! Πως θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξει εξαίρεση, αφού είναι γνωστό τοις πάσι, πως όλα τα γουρούνια έχουνε την ίδια μούρη;

Υπό την καθοδήγηση των μπολσεβίκων του ΚΚΕ –του «κόμματος του εγκλήματος και της προδοσίας», κατά τον Γεώργιο Παπανδρέου- και με σώου του ΣΥΡΙΖΑ με κάρτες που έγραφαν «Δεν είναι αθώοι», άπαντες «επισήμαναν την ανάγκη της παραδειγματικής τιμωρίας της Χρυσής Αυγής»!

Μια ακόμα απόδειξη, ότι στην σύγχρονη Ελλάδα υπάρχουν δύο κόμματα: η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού και το κόμμα των πολιτικών κομμάτων! Των εκπροσώπων της σαπίλας, της μίζας, της διαφθοράς, της λεηλασίας των δημοσίων ταμείων, της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, των Μνημονίων, της ανεργίας, της εξώθησης σε μετανάστευση 500.000 νέων Ελλήνων και χιλιάδων άλλων σε αυτοκτονία, του “lockdown”, της αμερικανο-γερμανοκρατίας, του «καζάν-καζάν» στο Αιγαίο και όλων των δεινών του Ελληνισμού!

Έλληνες πατριώτες, ήρθε η ώρα να διαλέξετε στρατόπεδο! Μέση οδός δεν υπάρχει!  Ή με τους διωκόμενους πατριώτες ή με τους κλέφτες και τους προδότες! 

Ομόθυμη καταδίκη της Χρυσής Αυγής και ευχή να υπάρξει δίκαιη και αποφασιστική καταδίκη της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης εξέφρασε η Βουλή ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της τελικής δικαστικής απόφασης.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κινήματος Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελ. Λύσης και ΜεΡΑ25 εξέπεμψαν ισχυρό μήνυμα καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, του φασισμού και του αντισημιτισμού και επιβεβαίωσαν πως με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συγκροτούν μέτωπο απέναντι σε κάθε απειλή της Δημοκρατίας. Η πρωτοβουλία για το καταδικαστικό μήνυμα ανήκει στον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ αμέσως μετά το τέλος της τοποθέτησής του, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχημάτισαν την φράση «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ» με υψωμένες κάρτες.

Τσακαλώτος: Πρέπει αύριο να αποδοθεί Δικαιοσύνη

Κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε: «Αύριο δεν είναι μια κανονική ήμερα. Αύριο είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία στη χώρα μας, στην Ευρώπη, παγκοσμίως. Θα πούνε κάτι πως η νομοθετική εξουσία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη δικαστική. Υπάρχουν μέρες που δε μπορεί να σιωπά κανείς. Πρέπει αύριο να υπάρχει δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα. Πρέπει αύριονα υπάρχει δικαιοσύνη για τους Αιγύπτιους ψαράδες. Πρέπει αύριο να υπάρχει δικαιοσύνη για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Πρέπει αύριο να δικαιωθούν όλοι αυτοί οι μετανάστες που σε όλη την Ευρώπη είναι θύματα ναζιστικής, εγκληματικής δράσης. Πρέπει να δικαιωθούν και ο Δανιήλ Αλαλούφ, ο Ζακ Βεντούρα και οι άλλοι 6 βουλευτές που έχουμε το μνημείο έξω από την Ολομέλεια, οι 8 Εβραίοι βουλευτές που χάσανε τη ζωή τους στο Άουσβιτς και στα άλλα κρεματόρια των ναζιστών. Όπως πρέπει να δικαιωθούν και όλοι αυτοί που φορέσανε κίτρινο αστέρι, όλοι αυτοί που φορέσανε κόκκινο τρίγωνο ή ροζ τρίγωνο. Αύριο δεν είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Όλη η Ευρώπη μας κοιτάει. Μας κοιτάει για να δώσουμε ένα χτύπημα στο ναζισμό και είμαι σίγουρος πως όλοι και όλες εδώ μέσα θέλουν να δοθεί ένα χτύπημα στο ναζισμό γιατί όλοι και όλες λέμε «Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμός» και ποτέ δε μπορούμε να σιωπάμε σε μια τέτοια συγκυρία».

Λιβανός: Υπάρχει τείχος Δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό – Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Σπήλιος Λιβανός είπε «καταδικάζουμε κάθε μορφή φασισμού. Καταδικάσαμε και πολεμήσαμε μέσα και έξω από την Βουλή το έκτρωμα της Χρυσής Αυγής με όλους τους τρόπους. Όταν η ΝΔ με ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να οδηγήσει τους εγκληματίες στην φυλακή. Στήριξε την δικαιοσύνη για να συνεχίσει το έργο της. Είμαστε όλος ο δημοκρατικός κόσμος μαζί. Τείχος δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό και ναζισμό. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε την ΧΑ όχι μόνο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις επιθέσεις σε έλληνες και μετανάστες και στο ΠΑΜΕ. Την καταδικάζουμε για την γενεσιουργό της θέση να δολοφονήσει την Δημοκρατία. Θα είμαστε στον κοινό αγώνα κατά του φασισμού και υπέρ της Δημοκρατίας»Λοβέρδος: Έχουμε πίστη στην Δικαιοσύνη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε πως «ο όρος Δημοκρατικό Τόξο κατοχυρώθηκε από την Βουλή το 2012 με πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου». Ο ίδιος σημείωσε σε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις βγαίνουν στα Δικαστήρια και όχι από τα πολιτικά κόμματα και τα κοινοβούλια. Με πίστη στην Δικαιοσύνη αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα. Δεν θέλουμε ως κοινοβούλιο να επηρεάσουμε τους δικαστές για τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι θα κρίνουν με βάση τους δικούς τους κανόνες».

Παφίλης: Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην αυστηρής καταδίκης θα είναι απαράδεκτη

Την λαϊκή απαίτηση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης«Είναι λαϊκή απαίτηση οι ναζί εγκληματίες να μπουν στην φυλακή και να καταδικαστούν με ανώτατες ποινές και όχι με την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως που αθωώνει την ΧΑ υιοθετώντας την επιχειρηματολογία τους λες και είναι στέλεχος της» είπε για να τονίσει ότι «Ολοι θα είμαστε στο Δικαστήριο αύριο με τεράστια κινητοποίηση. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι απαράδεκτη και θα την αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Χήτας: Να αφουγκραστεί την κοινωνία η Δικαιοσύνη

«Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε το τέλος μιας πολύ σκοτεινής περιόδου. Με μεγάλη χαρά περιμένουμε να τελειώσει αυτή η ιστορία και να παραδειγματιστούμε όλοι. Και η κοινωνία που έχει ένα κομμάτι της ευθύνης καθώς την έβαλε στην Βουλή και γτοπολιτικό σύστημα που οδήγησε ένα μέρος του κόσμου να ψηφίσει την Χρυσή Αυγή. Και η δικαιοσύνη είναι κομμάτι της κοινωνίας την οποία πρέπει να αφουγκράζεται. Δεν μπορεί να μην δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο σε αυτούς που υμνούν τον φασισμό» είπε ο Κωνσταντίνος Χήτας της Ελληνικής Λύσης.

Μπακαδήμα: Εκφράζουμε την βούληση του λαού

Την ανάγκη συγκρότησης «Τείχους Δημοκρατίας» επισήμανε και η εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα«Πρέπει όλοι να δημιουργήσουμε τείχος που θα κρατά εκτός την ΧΑ και κάθε άλλο παρόμοιο μόρφωμα. Αύριο θα είμαστε όλοι εκεί όχι γιατί θέλουμε να επηρεάσουμε την Δικαιοσύνη αλλά γιατί ως εκπρόσωποι του λαού οφείλουμε να εκφράσουμε την βούλησή του».

Ζαββός: η κυβέρνηση καταδικάζει κάθε φαινόμενο φασισμού και αντισημιτισμού

Τέλος, από την πλευρά της κυβέρνησης ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός υπογράμμισε «η αναφορά του κ. Τσακαλώτου αγγίζει σημαντικές ευαίσθητες χορδές για όσους ζήσαμε στο πετσί μας και τον φασισμό και γνωρίζουμε τι σημαίνει. Η κυβέρνηση καταδικάζει και το φαινόμενο φασισμού, ναζισμού και του αντισημιτισμού. Σε μια Δημοκρατία υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Το κοινοβούλιο εδώ που χτυπά η καρδία της Δημοκρατίας στέλνει τα μηνύματά του και αυτό αποτελεί υποχρέωσή του. Όμως η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα καθώς έτσι εξασφαλίζεται η ευνομούμενη πολιτεία. Η υπόθεση της καταπολέμησης φασισμού απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση».