ΠΟΙΑ «ΕΝΟΤΗΤΑ», ΠΟΙΟΣ «ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ»; – ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Πρόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία θα εκφραστεί και θα εγκριθεί από το Συνέδριο του Κινήματος, είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου Ιδεολογικού και πολιτικού λόγου, μιας προτάσεως προς τον Ελληνικό Λαό απόλυτα προσαρμοσμένη στα δεδομένα του 21ου αιώνος και στην σημερινή κατάσταση της Πατρίδος μας. Προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ δεν αλλάζουμε! Πρέπει όμως να δώσουμε κατεύθυνση και ερμηνεία Ιδεολογική για τα νέα δεδομένα της εποχής και αυτό θα κάνουμε. Πολιτικά απαιτείται μία πορεία Λαϊκή και Ριζοσπαστική. Η πρώτη απειλή για το Έθνος μας σήμερα δεν είναι τα απολιθώματα του ιστορικά χρεωκοπημένου μαρξισμού, είναι ο διεθνής καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση και αυτήν την απειλή πρέπει πρώτα απ’ όλα να πολεμήσουμε. 

Μας κατηγορούν άδικα για διάσπαση του εθνικιστικού χώρου και τονίζω το άδικα, γιατί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν το μόνο Κίνημα στον 21ου και ίσως και του 20ου αιώνα, το οποίο εξέφρασε τόσο μαζικά και δυναμικά την Εθνικιστική Ιδέα, λαμβάνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους ακόμη και τον Ιούλιο του 2019 όταν είχε απέναντί της όχι μόνον ολόκληρο το Σύστημα, αλλά και αυτούς οι οποίοι επικαλούνται την δήθεν ενότητα του εθνικιστικού χώρου. Ποιου εθνικιστικού χώρου; Υπήρχε ποτέ αυτός; Η όποια ύπαρξή του περιοριζόταν σε ελάχιστες χιλιάδες ψήφους και σε συνεχείς διασπάσεις. Αυτή που ένωσε στην πράξη τους Εθνικιστές ήταν μόνον η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Για να ξεκαθαρίσουμε, όμως, τα πράγματα και να μην παρεξηγούμεθα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην Νέα Πορεία της έχει την καλή διάθεση να αφήσει πίσω της κάθε πικρία του παρελθόντος και όσοι επιθυμούν να είναι στο πλευρό της στην επόμενη εκλογική μάχη θα βρουν τις πόρτες μας ανοικτές, αρκεί να μη ζητήσουν να πάψουμε να είμαστε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! 

Ένα δεύτερο ερώτημα ουσιαστικό. Για ποιον “εθνικισμό” μιλάνε; Για τον “εθνικισμό” που δέχεται την άρνηση αυτής της ίδιας της ουσίας του Έθνους, το Γένος, την Φυλή; Για έναν “εθνικισμό” που θέλει ολίγον φιλελευθερισμό, ολίγον ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα υποτακτική τους; Για έναν “εθνικισμό” ή “πατριωτισμό” εάν θέλετε, που δεν έχει αντίρρηση να παίρνουν με νομικίστικες ενέργειες ελληνική ιθαγένεια λαθρομετανάστες από την Αφρική ή την Ασία; Για εμάς τέτοιος “εθνικισμός” δεν υπάρχει.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

http://www.xrisiavgi.com