Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ

Γράφει ο Νικόλαος Η. Σκαντζός

Ήταν τότε στην εφηβεία μου.

Ήταν τότε που μάθαινα γράμματα, και ήταν τότε που άρχισα να μαθαίνω Αρχαία Ελληνικά και τότε που σαν έφηβος «ψαχνόμουν» στη παιδική μου ζωή, για το: από πού έρχομαι, ποιός είμαι, πού πάω και πού ΑΝΗΚΩ.

Τότε ήταν που διάβασα δύο κείμενα αρχαίων, το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη και την συμβουλή της Σπαρτιάτισσα μητέρας προς τον γιό της.

Το πρώτο ήταν αυτό που είπε μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου και Ελληνικού πολιτισμού, ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης:   «Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και Αγιώτερον έν μείζονι μοίρα και παρά Θεοίς και παρ’ανθρώποις, τοις νουν έχουσιν»

Δηλαδή : » Από την μητέρα και τον πατέρα και τους άλλους προγόνους, η Πατρίδα είναι πράγμα πολυτιμότερο και σεβαστότερο και αγιότερο και ανώτερο και κατά τη γνώμη των Θεών και κατά τη γνώμη των ανθρώπων, που έχουν φρόνηση».

Το δεύτερο ήταν το : «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης»

από την Ιλιάδα του Ομήρου.

Το δεύτερο νομίζω δεν χρειάζεται μετάφραση.

Το τρίτο ήταν το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη: » Τι είναι η Πατρίδα μας»

Είναι ο ήλιος και κάθε της ρηχό ακρογιάλι, είναι τα άσπαρτα ψηλά βουνά, είναι το κάθε νησάκι της που αχνά προβάλλει, είναι κάθε της θάλασσα και κάθε της στεριά, είναι τα ερημωμένα αρχαία μνημεία της……Όλα Πατρίδα μας ! Κι’αυτά κι’εκείνα και κάτι που’χουμε μες την καρδιά και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου ακτίνα και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά !

Το τέταρτο που με συγκλόνισε ήταν αυτό που έλεγε η Σπαρτιάτισσα

μάνα σε έναν από τους γιούς της : «παρηγορήσου για το πόδι που έχασες, γιατί δεν θα κάνεις ούτε βήμα χωρίς να σου θυμίζει ότι υπερασπίστηκες την Πατρίδα.»

Αυτά τα τέσσερα κείμενα όταν διάβασα, με επηρέασαν βαθιά και με ακολουθούν μέχρι σήμερα

Από τότε μέχρι και σήμερα γνωρίζω που ανήκω, γνωρίζω τι αγαπάω,  ποιό είναι αυτό που αξίζει να αγωνίζομαι αφιλοκερδώς και ποιά είναι η αποστολή μου σ´αυτή τη ζωή.

Από τότε μέχρι σήμερα η αγάπη για την Πατρίδα ήταν ότι πολυτιμότερο είχα στη ζωή.

Από τότε μέχρι και σήμερα φωνάζω το: ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΛΑΣ !!

Κατά τη διάρκεια της ζωής μου αυτή μου η επιλογή, συνάντησε, λασπολογίες  ύβρεις απύθμενο μίσος και ανηλεή πόλεμο από πολλούς που δηλώνουν δημοκράτες.

Με είπαν φασίστα, με είπαν ναζιστή, με είπαν πολεμοχαρή, πολεμοκάπηλο και σωβινιστή και τόσους άλλους χαρακτηρισμούς, ων ούκ έστιν αριθμός.

Με πολέμησαν άγρια, φίμωσαν την φωνή μου (οι «δημοκράτες»)και με απομόνωσαν για να ακούγεται μόνον η δική τους φωνή.

Φυλάκισαν και δολοφόνησαν αθώους συναγωνιστές μου και συνεχίζουν να με πολεμούν λες και η αγάπη μου για την Πατρίδα είναι εγκληματικό αμάρτημα. 

Όλα αυτά δεν κατάφεραν ούτε κατά κεραίαν να με λυγίσουν  ούτε και να μειώσουν την μεγάλη λατρεία που νοιώθω για την αγαπημένη μου Πατρίδα.

Αυτή η αγάπη  που νοιώθω, δίνει νόημα στην ζωή μου και δεν θα σταματήσω να την νοιάζομαι και να την πονώ, μέχρι να πεθάνω.

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ !

Θέλω την Πατρίδα μου όπως μου την κληρονόμησαν οι προγονοί μου.

Θέλω να βλέπω τις θάλασσες και τις στεριές της, θέλω να ονειρεύομαι κοιτώντας τον ουρανό και τ’αστέρια της, 

θέλω να μελετώ την ιστορία της, θέλω να μιλάω τη γλώσσα της και να γράφω σ´αυτήν, θέλω να διαβάζω τους ποιητές της και τους λογοτέχνες της, θέλω να βιώνω τα ήθη και εθιμά της, να τραγουδώ τα δημοτικά της τραγούδια και να χορεύω μ´αυτά.

     Θέλω να κοιμάμαι και να ξυπνάω με την έγνοιά της, θέλω να πεθάνω με την Ελληνική σημαία πάνω στο φέρετρό μου, σαν ύστατο χαίρε, στο ιερό της σύμβολο, και να ταφώ στα ιερά της χώματα, κοντά στους προγόνους μου.

Αν χρειαστεί να πολεμήσω για την Πατρίδα μου και να πεθάνω γι’αυτήν, θα είναι για εμένα υπέρτατη αξία, αφού θα έχω πράξει το ιερότερό μου χρέος !

Δεν είμαι πολεμοκάπηλος ούτε και πολεμοχαρής, αλλά θέλω να είμαι έτοιμος για πόλεμο, για να έχω την… Ειρήνη !

       Δεν μισώ κανέναν για το προσωπικό μου συμφέρον, παρά μόνον αυτούς που με μισούν επειδή είμαι Εθνικιστής και αυτούς που επιβουλεύονται την ελευθερία της Πατρίδας μου.

        Αυτούς που αγαπούν τις δικές τους Πατρίδες, τούς καταλαβαίνω,  τούς σέβομαι και τούς τιμώ, γιατί νοιώθουν τα ίδια συναισθήματα μ’ εμένα.  

Τούς καταλαβαίνω, τούς σέβομαι και τούς τιμώ, γιατί κι’ εκείνοι είναι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ !

 ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ !!