ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5.9.2020 η Γενική Συνέλευση των προέδρων των καθηγητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας. Ποια είναι τα φλέγοντα θέματα της Παιδείας; Πολλά και δυσεπίλυτα. Όμως το κυρίαρχο που προέβησαν και σε έκδοση ψηφίσματος οι καθηγητές, είναι το να χαρακτηρίσουν εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή και να προτρέπουν σε ενέργειες εντός και εκτός της τάξης.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ 5/9/2020 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4/9/2020, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας Μιχαλολιάκου, του ιδρυτή και ιθύνοντος νου της φασιστικής συμμορίας, του εγκεφάλου των ταγμάτων εφόδου και των επιθέσεων σε μετανάστες, σε συνδικαλιστές, σε αντιφασίστες/τριες. Μετά κι από τις τελευταίες αυτές δικασίμους, στις 7 Οκτωβρίου 2020 στις 11π.μ. το τριμελές Εφετείο θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά από 5,5 χρόνια διεξαγωγής της διαδικασίας.

Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης προς το μέλλον να παρέμβει μέσα κι έξω από την τάξη. Να υπερασπιστεί τη ζωή και τη δημοκρατία ενάντια στο φασισμό και το σκοταδισμό.

ΚΑΛΟΎΜΕ στη συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη (ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα) στις 18:00, στο μνημείο Παύλου Φύσα στο Κερατσίνι.

ΚΑΛΟΎΜΕ σε συγκέντρωση έξω από την αίθουσα του Εφετείου την Τετάρτη 7/10 στις 10.00 π.μ. και για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων η ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ σε όλες τις αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές δράσεις-κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στη χώρα μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Το πνευματικό παρακράτος βρίσκει και εδώ πλούσιο έδαφος δράσης. Καλούν μάλιστα τους εκπαιδευτικούς με την κάλυψη 3ωρης στάσης εργασίας να συγκεντρωθούν 1 ώρα πριν την αναγγελθείσα έκδοση της απόφασης, έξω από την αίθουσα του Εφετείου με προφανή στόχο την ψυχολογική βία προς τους Δικαστές για έκδοση καταδικαστικής απόφασης. Ψυχολογική βία που θα έχει άπλετο χρόνο να οργανωθεί και να ασκηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα αφού καλούν σε δράσεις

ανά την Ελλάδα. Και μάλιστα προαναγγέλοντας και τη συμμετοχή ανηλίκων αφού μιλάνε ξεκάθαρα για παρεμβάσεις και μέσα στις τάξεις.

Ποιός νομιμοποιεί στάση εργασίας για πολιτικά θέματα; Ποιός νομιμοποιεί παρεμβάσεις μέσα στην τάξη;

Εδώ δεν ισχύει ο νόμος 4285/2014 ( ο γνωστός και ως αντιρατσιστικός) περί υποκίνησης, πρόκλησης, διέγερσης σε πράξεις ή ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν βία κατά προσώπων ή να ενέχουν απειλή κατά ελευθερίας και τόσα άλλα που επικαλούνται ακαριαία εισαγγελείς δρώντας προληπτικά κατά οποιουδήποτε πολίτη αντιδρά στην αριστερή φρασεολογία και τρομοκρατία;

Όχι φυσικά αφού ηθικός αυτουργός είναι η κυβέρνηση που τους έκλεισε πονηρά το μάτι, αφήνοντας να διαρρεύσει όχι μόνο η μέρα, αλλά και η ώρα της έκδοσης της απόφασης. Δείχνοντάς τους έτσι το δρόμο για την κατατρομοκράτηση των εθνικιστών. Διατεταγμένη υπηρεσία που την ξέρουν αρκετά καλά.

Για μια ακόμα φορά όμως θα διαψευσθούν. Γιατί θα πετύχουν το ακριβώς αντίθετο. Μας ατσαλώνουν και μας κάνουν να είμαστε ακόμα πιο πιστοί στο όραμα του εθνικισμού.

http://www.xrisiavgi.com