ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ;

Γράφει ο Νικόλαος Η. Σκαντζός

Ας ξεκινήσουμε από τον πρόσφυγα.
Η λέξη πρόσφυγας προέρχεται από το ρήμα προσφεύγω που σημαίνει απευθύνομαι σε κάποιον και ζητάω βοήθεια.
Οι πρόσφυγες που προέρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες προσφεύγουν στο ποιό κοντινό Κράτος και ζητούν να τους δεχτεί να απαγκιάσουν στην ασφάλειά του προσωρινά, μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος στην Πατρίδα τους και τότε να επιστρέψουν στα πατρώα εδάφη, αφού και το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό όπως έλεγε και το παλιό λαϊκό άσμα.
Λογικό, ανθρώπινο και του Διεθνούς Δικαίου κανόνας είναι, το Κράτος στο οποίο προσφεύγει, πρέπει να τον δεχτεί και να του δώσει τα απολύτως αναγκαία για να μπορέσει να επιβιώσει μέχρι να περάσει η μπόρα στην Πατρίδα του και τότε να επιστρέψει εκεί.
Μέχρι τότε τι πρέπει να κάνει;
Πρέπει να κάθεται ήσυχα, σεμνά και ταπεινά στο φιλόξενο απάγκιο που του προσφέρθηκε, και να προσεύχεται και να παρακαλάει τον Θεό του, να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος στην πατρίδα και για να έρθει η ευλογημένη ημέρα της επιστροφής.
Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι λεγόμενοι «πρόσφυγες» της Ελλάδος.
Από που  μας έρχονται; Από την Τουρκία, η οποία είναι η πρώτη ασφαλής χώρα στην οποία είχαν προσφύγει, εκεί όπου βρήκαν στέγη, τροφή, ασφάλεια και απάγκιο και εκεί όπου έπρεπε να περιμένουν μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος για να επιστρέψουν στην Πατρίδα τους.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την Τουρκία για να μπορεί να προσφέρει τα αναγκαία στους εκεί προσφεύγοντες.
Περιττό να τονίσουμε ότι μέρος της δαπάνης αυτής, βαρύνει και την Ελλάδα ως μέλους της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.
Για όσο διάστημα παρέμειναν στην Τουρκία δικαιολογούσαν την ιδιότητα του πρόσφυγα αλλά όταν έφυγαν από εκεί, την έχασαν!
Εισβάλλοντας στην Ελλάδα όχι μόνο απέκτησαν την ιδιότητα του μετανάστη αλλά εκείνη του παράνομου μετανάστη, δηλαδή του λαθρομετανάστη.
Άρα, αφού αποδείξαμε ότι ο εντός Ελλάδος λεγόμενος πρόσφυγας, είναι λαθρομετανάστης, ο λεγόμενος μετανάστης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή εντός Ελλάδας τι είναι;
Αυτός είναι  δύο φορές λαθρομετανάστης, γιατί όχι μόνο δεν προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη, όχι μόνο δεν είχε έστω και για λίγο την ιδιότητα του πρόσφυγα, αλλά και εισέβαλε παράνομα σε μία χώρα που ουδέποτε τον προσκάλεσε και μάλιστα την Ελλάδα, μία καταχρεωμένη χώρα, η οποία δεν μπορεί να θρέψει ούτε το δικό της πληθυσμό.
Στην Ελλάδα λοιπόν σήμερα δεν υπάρχουν ούτε πρόσφυγες ούτε μετανάστες, υπάρχουν μόνο λαθρομετανάστες.
Όλοι αυτοί, φεύγουν από τις Πατρίδες τους και κατευθύνονται προς την Ευρώπη για να περάσουν καλύτερη ζωή, όχι απαραίτητα μόνο από οικονομικής απόψεως αλλά κυρίως από πλευράς ελευθερίας.
Στις μουσουλμανικές χώρες, για να δει ο Μουσουλμάνος γυναικείο αστράγαλο, πρέπει να κάνει τάμα στον Μουσουλμάνο Άγιο Φανούρη, αλλά και τότε ακόμη, είναι δύσκολο να του φανερωθεί ο… αστράγαλος.
Ενώ στην Ευρώπη, όχι μόνο αστράγαλος σε κοινή θέα αλλά και γάμπα και μπουτάκια έξω και αφαλός και κοιλίτσα, μέχρι και γυναικεία «μπαλκόνια» με χαώδες ντεκολτέ.
Την ελευθερία που απολαμβάνουν ο κάτοικοι της Ευρώπης, οι Μουσουλμάνοι των Χωρών με αυστηρά ήθη, την πληροφορήθηκαν από τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.
Όταν π.χ. ο Αχμέτ βρέθηκε στη Ευρώπη και είδε τον βαθμό ελευθερίας των λαών, όταν είδε στα μπαρ και τις ταβέρνες τους Ευρωπαίους να πίνουν αλκοόλ και να γλεντάνε και τις Ευρωπαίες να κυκλοφορούν με τον τρόπο που περιγράψαμε, του γύρισαν τα μάτια ανάποδα !
Ενστικτωδώς έβγαλε μερικές φωτογραφίες και σε κλάσματα δευτερολέπτου τις έστειλε στον φίλο του τον Ιμπραήμ, στην  Πατρίδα.
Περιττό να πούμε ότι και του Ιμπραήμ τα μάτια αλληθώρισαν.
Ο Ιμπραήμ έκπληκτος από το θέαμα, έδειξε τις φωτογραφίες στο φίλο του, στον γείτονά του στον συνάδελφο του και πάει λέγοντας.
Όλοι αυτοί και κυρίως οι νέοι εύλογα σκέφτηκαν: Κι’ εμείς τι κάνουμε εδώ βρε παιδιά ;
Τι περιμένουμε ;
Πότε θα δούμε αστράγαλο ;
Πότε θα πιούμε πότε θα γλεντήσουμε;
Πότε θα……..;
Τότε ήταν που γεννήθηκε και υλοποιήθηκε η ιδέα του λαθρομετανάστη.
Έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν στους λαθρο διακινητές για να έρθουν στην Ευρώπη και να γευτούν τα αγαθά, που προσφέρει ο τρόπος ζωής.
Γι’ αυτό όχι μόνο δεν κάθονται φρόνιμοι αλλά αντίθετα γίνονται παραβατικοί και ασεβείς προς την χώρα που τους φιλοξενεί.
Παρενοχλούν τις γυναίκες και όταν βρουν ευκαιρία τις βιάζουν κιόλας.
Δολοφονούν ανυπεράσπιστους γέροντες και γερόντισσές για λίγα μόνο ευρώ.
Κόβουν τα ελαιόδεντρα των χωρικών για να έχουν καυσόξυλα να ζεσταθούν. Κλέβουν πρόβατα από το γειτονικό στο hot spot μαντρί, για να φάνε φρέσκο κρέας, μαγειρεμένο με το δικό τους τρόπο τα δε φαγητά που τους προσφέρει η Ελλάδα τα θεωρούν άνοστα και τα πετούν.
Είπαμε εδώ ήρθαν να περάσουν καλά δεν ήρθαν για να βλέπουν τις ίδιες εικόνες που έβλεπαν και στην πατρίδα τους.
Δεν  ήρθαν εδώ για να βλέπουν πρόσωπα σκεπασμένα με μαντίλες και σκεπασμένους αστραγάλους.
Ήρθαν να «δούν», ήρθαν να φάνε, να πιούν και να γλεντήσουν
Γι’ αυτό και έφυγαν.
Ας τους «καταλάβουμε».
Και όταν επί τέλους τους «καταλάβουμε», όλοι οι Έλληνες, ας αποφασίσουμε ενωμένοι, για το ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ.
ΓΕΝΟΙΤΟ!