ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ Ή Η… «ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ» ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ;

«Η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε χθες ο Κούλης Μητσοτάκης, απαντώντας στο ερώτημα δημοσιογράφου για την κατάσταση στη Λέσβο.

Μόνο που… ξεχνιέται κάπως ο ζαβός δικτάτορας – και όλοι οι λοιποί «εθνικόφρονες» που έχουν μάθει και λένε το ίδιο «ποίημα», διότι η Μόρια ιδρύθηκε το 2013, από τον τότε υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ Δένδια, όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας ο Αντωνάκης Σαμαράς και ο Κούλης υπουργός!

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει ο Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Λέσβο, στις 11 Ιουλίου του 2013, «το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης πρόκειται να λειτουργήσει στην Μόρια Λέσβου, στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου Παραδέλλη, που παραχωρήθηκε μόλις την περασμένη Τετάρτη στην ΕΛΑΣ. Το κέντρο θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση ως τις 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013»

Μέσα έπεσε ο Δένδιας, καθώς το ΚΥΤ (hot spot) της Μόριας ξεκίνησε επισήμως τη λειτουργία του στις 15 Οκτωβρίου 2013, επί της… «εθνοσωτηρίου» του Σαμαρά!

Και για να τα λέμε όλα, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την Μόρια στις 7 Ιουλίου του 2019 στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με 6.000 «προσφυγάκια» (εικόνα αριστερά) και επί των ημερών της «εθνικοφρόνου» ο πληθυσμός της Μόριας έφτασε ακόμα και τις 22.500 (εικόνα δεξιά)!

Αυτά τα ολίγα, γιατί το θρασύτατο «εθνικόφρων» αληταριό και τα παπαγαλάκια του, είναι ικανοί να μας πουν πως μέχρι τότε που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ… δεν υπήρχαν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα κι ότι τους μάζεψε όλους εδώ η… κυρά-Τασία!