ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ! ΟΥΤΕ ΕΝΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ!

Κάποιοι αμφέβαλλαν όταν γράφαμε πως εδώ κι ένα 6μηνο υπάρχει μυστική συμφωνία-πακέτο Κούλη-Ερντογάν, να μη στέλνει ο Πασάς «προσφυγάκια» στα νησιά, εις αντάλλαγμα για το επικείμενο «καζάν-καζάν» στο Αιγαίο! Γι’ αυτό, από τον Μάρτιο ελάχιστα «προσφυγάκια» καταφέρνουν να διαφύγουν της προσοχής της τουρκικής ακτοφυλακής και να προσεγγίσουν τις ελληνικές ακτές (ούτε μια βάρκα τη βδομάδα…), κι όταν τα προσεγγίζει το λιμενικό δεν τρυπάνε τη βάρκα και δεν πέφτουν στη θάλασσα, για να «διασωθούν» ως «ναυαγοί», διότι δεν τους έχει δασκαλέψει κανείς να το κάνουν.

Και πως μαζί με τη συμφωνία αυτή, ο Κούλης πήρε δώρο το «Έπος του Έβρου», όταν ο Πασάς προσέφερε στον ζαβό μια «νίκη» στο πιάτο –για να πουλάει μούρη στους πατριώτες ψηφοφόρους και να τους κρατήσει στο «μαντρί», δήθεν επιχειρώντας να μπάσει με το ζόρι στο Μητσοτακιστάν 5-10.000 «προσφυγάκια» από μια ακτίνα 4-5 χιλιομέτρων στις Καστανιές –κι όχι από τα συνολικά 210 χιλιόμετρα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο, από τα οποία θα μπαίνανε όλοι μέσα σε μισή ώρα!- ενώ ο «εθνικόφρων» Κούλης… αντιστεκόταν σθεναρά!

Αυτές τις μέρες, η ύπαρξη της συμφωνίας επιβεβαιώνεται στην πράξη! Πολύ κύριος ο Ερντογάν Πασάς! Αντί να εκμεταλλευτεί την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Λέσβο μετά τον εμπρησμό της Μόριας και να ξαμολάει 20-30 βάρκες την ημέρα (ποιος μπορεί άραγε να τις σταματήσει;), για να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο χάος στην Λέσβο , δεν αφήνει να περάσει απέναντι ούτε πουλί πετούμενο! 

Και γιατί να μην είναι «κύριος»; Τον μισό εθνικό πλούτο του Αιγαίου θα πάρει – και μάλιστα αμαχητί! Κορόιδο είναι να φέρει σε αδιέξοδο τον Μητσοτάκη και να τον χάσει από… πελάτη;