ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟ!

Από την πρώτη στιγμή που φούντωσαν οι καταστροφικές φωτιές στην Μόρια, εκφράσαμε τις σοβαρές αμφιβολίες μας για το αν τις έβαλαν «προσφυγάκια», πηγαίνοντας κόντρα στο «ρεύμα» – και παρεξηγούμενοι από κάποιους αναγνώστες μας! 

Είπαμε, λοιπόν, πως η καταστροφή στην Μόρια ήταν «λουκούμι» για τη χούντα Μητσοτάκη! Για δύο λόγους:

1ον) Διότι, η χούντα θα στήσει νέα «Μόρια», κοινοτικά κονδύλια θα εισρεύσουν αβέρτα και οι διαδικασίες του στησίματος θα είναι συνοπτικές, που σημαίνει μεγάλο και πλήρως ανεξέλεγκτο φαγοπότι από τα «άριστα» λαμόγια! 

2ον) Διότι τώρα είναι η ευκαιρία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς ο εποικισμός της ηπειρωτικής Ελλάδος, χωρίς πολλές αντιδράσεις, μιας και «δε μπορούμε να τους έχουμε να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στην ακριτική Λέσβο, για λόγους δημοσίας τάξεως αλλά και εθνικής ασφαλείας»!

Βέβαια, στις πρώτες δηλώσεις του, το λαμόγιο ο Πέτσας απέκλεισε τη μετάβαση των «προσφύγων» στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά… 

Σύμφωνα με τους πρωτοπαπαγάλους του protothema.gr (στο οποίο δε γράφεται ούτε σημείο στίξης αν δεν έχει εγκριθεί από την επιτροπή λογοκρισίας της «Ομάδας Αλήθειας»…): «Στόχος είναι να στεγασθούν στην προσωρινή δομή όλοι όσοι διέμεναν στη Μόρια και παράλληλα να συνεχισθεί η προσπάθεια της αποσυμφόρησης της Λέσβου με την μεταφορά εκτός του νησιού όσων δικαιούνται άσυλο».
Αφελής απορία: και πως θα ξέρουν τα όργανα της χούντας ποιά «προσφυγάκια» δικαιούνται ασύλου, αφού ΚΑΗΚΑΝ τα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας; Προφανώς, οι χουνταίοι θα δίνουν άσυλο στα τυφλά, για να εποικίσουν την ηπειρωτική Ελλάδα με χιλιάδες «προσφυγάκια», όπως έχουν δεσμευτεί στα ξένα αφεντικά τους!