ΑΤΙΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ! ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ «ΜΟΡΙΑ»!

Σ’ ένα άτιμο παιχνίδι έχει επιδοθεί από το πρωί η χούντα Μητσοτάκη στην Λέσβο, με σκοπό να στήσει νέα «Μόρια»!

Κατ’ αρχάς, βγήκαν σωστές οι πληροφορίες μας, ότι μεταφέρθηκαν με το καράβι της γραμμής και αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά και δύο ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού, οι λεγόμενοι «Αίαντες».

Έπειτα, τις τελευταίες ώρες, στρατιωτικά ελικόπτερα μεταφέρουν σκηνές, τις οποίες στήνουν φαντάροι στον ανοιχτό χώρο του πεδίου βολής, πίσω από το Καρά Τεπέ, ένα πρώην στρατόπεδο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης, το οποίο έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια σε hot spot – και στο οποίο διαμένουν περίπου 1.500 «πρόσφυγες», κυρίως οικογένειες.

Εκεί μπορεί να μείνουν «προσωρινά» -ουδέν μονιμότερον του προσωρινού!- χιλιάδες «προσφυγάκια», αλλά δεν υπάρχει χώρος για να μείνουν όλα. Οπότε, η χούντα επείγεται να βρει άλλον χώρο για να στήσει την νέα «Μόρια».

Όπως φαίνεται, η χούντα είτε θα διασπείρει τα 13.000 «προσφυγάκια» σε διάφορα σημεία του νησιού, για να εκβιάσει τους τοπικούς άρχοντες να υποδείξουν μια συγκεκριμένη τοποθεσία ώστε να μαζευτούν όλα τα «προσφυγάκια» εκεί και να στηθεί η νέα «Μόρια», είτε έχει επιλέξει ήδη την τοποθεσία που θα στηθεί η νέα «Μόρια» και θα στείλει νύχτα τα ΜΑΤ να την καταλάβουν, για να φέρουν τους κατοίκους προ τετελεσμένων γεγονότων! 

Και για αποπροσανατολισμό και εφησυχασμό των κατοίκων, η ΚΥΠ –μέσω των ΜΚΟ- χειραγωγεί τα «προσφυγάκια» να κάνουν «διαμαρτυρίες», για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τα ΜΑΤ και οι «Αίαντες» πήγαν στο νησί για να αντιμετωπίσουν τυχόν εξέγερση των «προσφύγων», κι όχι για να καταστείλουν τις αντιδράσεις των κατοίκων!

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι της Λέσβου έχουν τώρα τη μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούν μια για πάντα από το βάρος που τους βαραίνει τα τελευταία χρόνια. Τον Φεβρουάριο πέτυχαν μια πρώτη νίκη, ακυρώνοντας τη δημιουργία της «εφεδρικής» Μόριας, στην περιοχή της Καράβας. Μπορούν να νικήσουν και τώρα!