ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΙΑ; ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;

Αναρτήθηκε χθες στη «Διαύγεια», πρόσκληση του υπουργείου (Λαθρο)Μετανάστευσης για τη μίσθωση εκτάσεων γύρω από το υφιστάμενο hot spot στη Μόρια της Λέσβου, με σκοπό την επέκτασή του! Ιδού τι αναφέρει το ΦΕΚ:

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για τη μίσθωση γεωτεμαχίων στη θέση «Πουριά−Μάρμαρο−Μυρσίνη-Αγ.Σύλλας-Μαντζάρι» της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης της Π.Ε. Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για την επέκταση του ήδη υφιστάμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και την εγκατάσταση Δομής της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4375/2016».

Μάλιστα, η διάρκεια της ανωτέρω μίσθωσης θα άρχεται από την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως και θα λήγει την 31-12-2025, ενώ το υπουργείο (Λαθρο)Μετανάστευσης έχει το δικαίωμα να παρατείνει τη μίσθωση για πέντε επιπλέον έτη, ήτοι μέχρι την 31-12-2030!

Γιατί άραγε γίνεται η επέκταση, ενώ η χούντα Μητσοτάκη καυχιέται πως έχει μειώσει τις ροές κατά 95%; Τι ξέρει που δεν ξέρουμε εμείς;

Μήπως γιατί το τελευταίο 6μηνο υπάρχει μυστική συμφωνία – πακέτο Μητσοτάκη-Ερντογάν, να μη στέλνει «προσφυγάκια» ο Πασάς, έναντι αγνώστου ανταλλάγματος; Μήπως η συμφωνία αυτή έγινε τον χειμώνα λόγω της πρόθεσης του ζαβού δικτάτορα να κάνει πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, όπως φημολογείτο ευρέως μέχρι πρότινος -και να’ χει να λέει πως σταμάτησε τη λαθρομετανάστευση- αλλά το σχέδιο των προώρων εκλογών «κάηκε», είτε γιατί του απαγόρευσαν τα ξένα αφεντικά του, είτε λόγω των εκατοντάδων νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά; Μήπως η συμφωνία αυτή εκπνέει στα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά αναμένονται καραβιές μυριάδων;