ΑΙΣΧΟΣ! ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΤΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ! 

Ενώ η χούντα του παρανοϊκού δικτάτορα Μητσοτάκη θα υποχρεώσει ως και τα παιδιά του νηπιαγωγείου να φοράνε φίμωτρα (μάσκες), έχει ενδιαφέρον να δούμε τι προβλέπεται για το θέμα αυτό στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Έχουμε και λέμε – για όσες χώρες γνωρίζουμε σίγουρα τι ισχύει:

Στην Μεγάλη Βρετανία δεν επιβάλλεται μασκοφορία και μόνο οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προσώπου, όχι μέσα στις τάξεις αλλά στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων, εάν επιβληθεί lockdown στις περιοχές τους.

Στην Γαλλία, οι μαθητές ηλικιών άνω των 11 ετών πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους του σχολείου, συμπεριλαμβανομένων των τάξεων.

Στα περισσότερα κρατίδια της Γερμανίας, μαθητές και δάσκαλοι-καθηγητές υποχρεούνται να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους των σχολείων, αλλά όχι μέσα στις τάξεις τους.

Στην Ιταλία, που τα σχολεία θ’ ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από το σχολείο, αλλά θα αφαιρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. 

Στην Ολλανδία, ούτε οι μαθητές ούτε οι δάσκαλοι υποχρεούνται να φορούν μάσκες. Στην Νορβηγία, τα παιδιά δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκες.

Στην Πολωνία, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές εντός των σχολικών αιθουσών, οι δε διευθυντές των σχολείων, θα αποφασίζουν για τη χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων.

Στην Ρωσσία, οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες. Οι καθηγητές δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκες, αλλά επιβάλλεται να στέκονται σε ασφαλή απόσταση από τους μαθητές.
Τέλος, ούτε στην Σουηδία είναι υποχρεωτικές οι μάσκες, για διδάσκοντες και διδασκομένους!

Όπως διαπιστώνουμε, απ’ όλη την Ευρώπη, μόνο στο άθλιο προτεκτοράτο Μητσοτακιστάν είναι υποχρεωμένα τα παιδάκια –ακόμα και του νηπιαγωγείου!- να φοράνε μάσκες παντού, για να ικανοποιήσουν την παράνοια και τον σαδισμό του τρισάθλιου δικτατορίσκου και της… υπέρκομψης δικτατορίνας του!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!