ΠΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ; ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΕΣΤ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ!

Πανηγυρίζει η χούντα και τα μπουκωμένα –με 20 εκατομμύρια ευρώ!- ΜΜΕ, για την χθεσινή μείωση των κρουσμάτων, σε 170 από 284 που εντοπίστηκαν την Κυριακή. Είμαστε ενώπιον μιας νέας… νίκης κατά του κορωνοϊού, την οποία θα… θαυμάσει η ανθρωπότητα, ή μήπως είναι άλλοι οι λόγοι της πτώσης;

Ισχύει βεβαίως το δεύτερο! Έτσι, μετά τους πανηγυρικούς για «μικρή ανάσα ανακούφισης», οι παπαγάλοι εξηγούν –«στα ψιλά»!- τον πραγματικό λόγο της φαινομενικής πτώσης: 

«Ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων σήμερα αποδίδεται στη μικρότερη προσέλευση των πολιτών για διαγνωστικό μοριακό έλεγχο το Σαββατοκύριακο. Το ίδιο εξάλλου είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα, όταν μετά το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου τη Δευτέρα 17/8 είχαν ανακοινωθεί μόλις 150 κρούσματα».

Αυτό το ομολόγησε ακόμα και ο γνωστός αρχιτρομοκράτης – λοιμωξιολόγος Γώγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha: «Είναι αλήθεια ότι σήμερα είχαμε ένα θετικό δείγμα με τη μείωση των κρουσμάτων. Συμβαίνει βέβαια αυτό κάποιες Δευτέρες γιατί την Κυριακή έχουμε λιγότερες μετρήσεις και ο κόσμος δεν πάει εύκολα για εξετάσεις».

Και προφανώς, ΔΕΝ έγιναν δειγματοληπτικά τεστ στους δεκάδες χιλιάδες εκδρομείς που επέστρεψαν την Κυριακή από τα νησιά, οι οποίοι ήταν οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά!

Παλιό το κόλπο: λιγότερα τεστ, λιγότερα κρούσματα! Αλλά, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, κουτοπόνηρε Μητσοτάκη!