ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ… ΑΝΕΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ-ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΣ! ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΟΛΕΣ! ΜΑ ΠΩΣ, ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ Ο… ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ;

Σε υπουργό… άνευ αρμοδιοτήτων μετατρέπεται ο Κικίλιας-Μπαλατσινός, καθώς με απόφαση του δικτάτορα Κούλη Μητσοτάκη, σχεδόν όλες οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη!

Πιο συγκεκριμένα, με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και φέρει την υπογραφή του ζαβού δικτάτορα, καταργείται η απόφαση του 2019 για τις αρμοδιότητες του υφυπουργού και πλέον ισχύουν οι νέες. Έτσι αναλαμβάνει ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις όλου του προσωπικού, τους διορισμούς των Διοικητών των Νοσοκομείων και των ΥΠΕ. Ο Κοντοζαμάνης είναι πλέον επικεφαλής και του νέου Οργανισμού του ΟΔΙΠΥ που θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών όλων των κρατικών νοσοκομείων αλλά και των ιδιωτικών κλινικών. Από τις νέες αρμοδιότητες του υφυπουργού Υγείας εξαιρούνται όσες σχετίζονται με την ψυχική υγεία, τις οποίες έχει αναλάβει η νέα υφυπουργός Ζωή Ράπτη (η πρώην Βορίδαινα).

Στην αρμοδιότητα του Κικίλια παραμένουν:
α) η νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία σε κάθε περίπτωση καθοδηγείται για όλα τα υπουργεία από το Μαξίμου και
β) η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Τουτέστιν, ο Κικίλιας-Μπαλατσινός θα παραμείνει στα χαρτιά υπουργός, αλλά θα είναι πλέον… διακοσμητικός! Μα πως έγινε αυτό το ξαφνικό, με τον… δημοφιλέστερο υπουργό της χούντας – σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις; Μη μας πείτε πως οι «δημοσκοπήσεις» αυτές ήτανε… φτιαχτές, γιατί… δε θα το πιστέψουμε!