ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙ Ο… «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ» ΣΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ;

Και φέτος έγινε το θαύμα κι εμφανίστηκαν τα φιδάκια της Παναγιάς στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα, αναμένοντας τους πιστούς.

Τα φιδάκια εμφανίζονται πάντα από την γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανισθεί δυο φορές, τον Αύγουστο του 1940 (πριν τον πόλεμο) και τον Αύγουστο του 1953 που η Κεφαλονιά έπαθε μεγάλες ζημιές από τους καταστροφικούς σεισμούς, ενώ υπήρχε μεγάλη ανησυχία για φέτος, διότι άργησαν να εμφανιστούν, αλλά τελικά εμφανίστηκαν!

Τα φιδάκια της Παναγίας έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έναν σταυρό στο κεφάλι και την γλώσσα, αφή απαλή, ζεστή και συμπεριφορά φιλική – μπορεί να τα πιάσει ο καθένας!

Σύμφωνα με την παράδοση, το 1.200 μ.Χ., σε απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από Σαρακηνούς μουσουλμάνους πειρατές, εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία έπλεξαν με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, με αποτέλεσμα αυτοί να την κοπανήσουν πανικόβλητοι!

Από τότε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται μέχρι σήμερα.

(ΥΓ): Αλήθεια, μήπως μπορούν τα άθεα συντρόφια να μας πουν πως εξηγεί το θαύμα αυτό ο… «επιστημονικός σοσιαλισμός»; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά… δε μας κάνουν τη χάρη!