Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΟΝΙ ΠΕΡΚΙΝΣ ΣΤΟ «ΨΥΧΩ» ΤΟΥ ΧΙΤΣΚΟΚ! 

Όταν ο άνθρωπος του Σαμαρά, ο γιατρός Συμπιλίδης από το Κιλκίς, κάρφωσε το «μαχαίρι» στο στήθος του «ψηλού» και τον έριξε από την εξουσία, όπως μου αφηγούνται, ο Κυριάκος έκλαψε πικρά και χώθηκε βαθιά στην αγκαλιά του πατέρα του!

Το μίσος του κύλησε στο πάτωμα και έγινε χίλιες οχιές φαρμακερές για όλους τους εχθρούς της οικογένειας. Τα φίδια μαζί με το φαρμάκι κουλουριάστηκαν στις έλικες του μυαλού του και γέννησαν αβγά.

Αυτά έσπασαν και έγιναν αλαζονεία, εγωπάθεια, περιφρόνηση για όσους είναι απέναντι και δεν προσκυνάνε την «αγία οικογένεια» – την γερμανόφιλη και γερμανόφωνη φαμίλια Μητσοτάκη. Κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός, πράγμα που δεν μπόρεσε η αδερφή του. Αυτό βέβαια κάπου επηρεάζει τις αδερφικές ψυχές. Η Ντόρα ζει με το όνειρο να δει τον Κώστα στο Μαξίμου, τον δήμαρχο εμπνευστή του «Μεγάλου Περιπάτου», πρωθυπουργό! Οι γονείς δεν ζουν πια για να «τακτοποιούν» τα ενδοοικογενειακά, αλλά το αίμα «προστάζει», η εξουσία ενώνει και η ατμόσφαιρα θυμίζει λίγο την «τιμή των Πρίτζι».

Αυτός, πιστεύει ότι είναι μεγάλος ηγέτης και το μόνο που πρέπει να κάνει για να διατηρείται στην εξουσία είναι να στέκεται όρθιος στο γραφείο του όταν παίρνει τηλέφωνο ο γερμανός πρέσβης και πολύ περισσότερο η Καγκελάριος.

Δεν έχει δουλέψει ποτέ σε πιτσαρία αλλά ξέρει καλά από «ντελίβερι» όπως ο κολλητός του, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, που τα πίνει ανέμελα σε μπυραρία του Μονάχου. Φυσικά είχε αρχίζει ο περίγυρος όπως και όλο το πανελλήνιο να καταλαβαίνει που το πάει και τι ρόλο παίζει ο νοσηρός ψυχισμός του. Τρελαίνεται να του λένε ότι τα κάνει όλα τέλεια. Κανονικά πρέπει να ζητήσει ένα φιλμ όλων των κινήσεών του και να ζήσει για λίγες ώρες το «κουρδιστό πορτοκάλι» βλέποντας τους μορφασμούς του προσώπου του και τις συσπάσεις των παρειών του.

Η μεγάλη σε σχήμα αργίτικης μελιτζάνας μύτη, το βλέμμα που πότε πάει στο γιαχνί και πότε στο πιλάφι, τα γουρλωτά, ροφοειδή και απόκοσμα μάτια που εξέχουν της σφιχτής μάσκας, οι καρτουνίστικες μπουνίτσες αντί για χειραψία, τα πονηρά χτυπήματα με τον αγκώνα (καινοτομία Κυριάκου) και η παθολογική ταχυλαλία του ανδρός, προκαλούν μειδιάματα και αποτελούν ήδη «τροφή» για να κάνουν μεγάλη πλάκα χιλιάδες νεαροί στο διαδίκτυο. Μεταξύ μας, είναι τύπος που μπορεί να παίξει άνετα στο Δελφινάριο, χωρίς να μιλάει, χωρίς να υποκρίνεται, απλά να στέκεται δίπλα στο Μάρκο Σεφερλή και όλο το θέατρο να ξεσπάει με ένα καταρράκτη γέλιου…

Διαβάστε περισσότερα στο crashonline.gr