ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ, ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΝΕΙ  ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ! 

Στα τέλη του 2019, η χούντα Μητσοτάκη ανακοίνωσε πομπωδώς ότι στόχος της είναι να κάνει μέσα στο 2020 10.000 απελάσεις λαθρομεταναστών. Έφτασε ο όγδοος μήνας του χρόνου και οι μέχρι τώρα απελάσεις – επιστροφές στην Τουρκιά, κι όχι στις χώρες προέλευσης- έχουν φτάσει τις… 139!

Μπροστά, λοιπόν, στον κίνδυνο διασυρμού της, κι αφού είναι φανερό πως ούτε θέλει ούτε τολμάει να κάνει πραγματικές απελάσεις η χούντα αποφάσισε να επιδοτεί πλουσιοπάροχα τις εθελοντικές επιστροφές των λαθρομεταναστών, για να γίνουν πολλές και να τις εμφανίσει στο τέλος του χρόνου ως… απελάσεις. Για να’ χουν να λένε τα νούμερα οι Μπογδάνοι και οι λοιποί «εθνικόφρονες» τσαρλατάνοι των «πλατειών Βικτωρίας»!

Έτσι, ξεκίνησε πρόγραμμα με εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ (αντί των 300 ευρώ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα), σε κάθε λαθρομετανάστη που επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ισχύσει για τις εθελοντικές επιστροφές μέχρι 5.000 λαθρομεταναστών, που τώρα βρίσκονται στα hotspots των νησιών του Αιγαίου.

Κι αν όλη αυτή μεθόδευση σας θυμίζει την παροιμία «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα ημέρες κοσκινίζει», καλώς σας τη θυμίζει!