Η Τ.Ο. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 102 ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Η Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής στο Μνημόσυνο για τα 102 θύματα στο Μάτι

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από την τραγική νύχτα όπου στο Μάτι Αττικής ξέσπασε μια φονική πυρκαγιά που κόστισε την ζωή σε πάνω από εκατό συμπολίτες μας. Με αδιευκρίνιστες συνθήκες, χωρίς κρατική οργάνωση και συντονισμό και χωρίς κανένα μέτρο πυρασφάλειας οδηγηθήκαμε σε μια εκατόμβη νεκρών όπου βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στην εν λόγω περιοχή.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν εκεί με στελέχη μας όπου βοήθησαν τους απλούς κατοίκους να σώσουν ότι μπόρεσε να σωθεί στην άνιση μάχη κατά της πύρινης λαίλαπας. Στην συνέχεια και λίγες ημέρες αργότερα πηραμε μια πρωτοβουλία και δώσαμε μαζικά το παρών στην περιοχή θέλοντας να προσφέρουμε από το υστέρημα μας τα είδη πρώτης ανάγκης και ότι χρειάζονταν στους Έλληνες που το κράτος τους είχε τάξει αποζημιώσεις ενώ την ίδια ώρα ακόμα μετρούσαμε  απώλειες.

Δυο χρόνια μετά, οι Συναγωνιστές της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής μαζί με Συναγωνιστές της γύρω περιοχής όπου επλήγησαν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους εκείνη την αποφράδα ημέρα, έδωσαν το παρών στο Μνημόσυνο και την απότιση ελάχιστης Τιμής στα θύματα. Ως κάτοικοι της περιοχής και ενεργοί πολίτες δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε και να μην μνημονεύσουμε τις Ψυχές των αθώων ανθρώπων που η κρατική αναλγησία έμελλε να σταθεί μοιραία για αυτούς.

Τιμήσαμε με την παρουσία μας τους αδικοχαμένους Έλληνες και σταθήκαμε σε στάση προσοχής σε όλα τα ονόματα των Νεκρών που ακούστηκαν. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο και απαιτούμε εδώ και τώρα από το επίσημο κράτος να συνδράμει τους συμπολίτες μας που ακόμα προσπαθούν να ορθοποδήσουν πάνω από τις στάχτες. Ως πολιτικός φορέας θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους. 

Αιωνία η Μνήμη τους.

http://www.xrisiavgi.com