Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ… AIR ΜΠΑΧΑΛ!

Σε όλα τα σχολεία της εποχής μου (δεκαετία του ‘50 και του ‘60) υπήρχε στην είσοδο του διαδρόμου των αιθουσών μια πινακίδα που έγραφε: «Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά». Αυτός είναι και ο πρώτος κανόνας της δημόσιας υγιεινής από την εποχή που ο άνθρωπος ζούσε στις σπηλιές και πλενόταν κατά λάθος, όταν γλιστρούσε σε ποτάμια ή λίμνες ή όταν η σκόνη, η λάσπη και η βρομιά που καθόταν στο δέρμα του, του προκαλούσε δυσφορία.

Αυτό σκεφτόμουν, ενώ η λεπτή σιλουέτα της αεροσυνοδού της AEGEAN που φορούσε μαύρη μάσκα μέχρι τα μάτια και λευκά πλαστικά γάντια, μου έδωσε την χαρτοσακούλα με το φαγητό που προσφέρουν στις μπίζνες θέσεις.

Θεωρούσα πάντα ότι η AEGEAN AIRLINES ήταν μια εταιρεία πρώτης τάξεως, ασφαλής, που σέβεται τον επιβάτη, που του χαμογελάει ενώ στα θέματα καλών τρόπων (savoir vivre) και κουζίνας – μενού είναι ασυναγώνιστη.

Δυστυχώς ανακάλυψα ότι το lockdown έχει μετατρέψει την εξαιρετική αυτή εταιρεία σε AIR Μπαχάλ!
Οι οδηγίες των χρυσοπληρωμένων από φαρμακοβιομηχανίες λοιμωξιολόγων – συμβούλων του κου Μητσοτάκη – έχουν μεταμορφώσει και ακυρώσει την ευχάριστη ατμόσφαιρα των ταξιδιών με την AEGEAN.

Το ιπτάμενο προσωπικό, τα πρόσωπα των όμορφων κοριτσιών έχουν σκεπαστεί με τις μαύρες μάσκες και θυμίζουν αεροπειρατές του μαύρου Σεπτέμβρη!

Οι μόνοι που δεν φοράνε μάσκες και γάντια είναι οι πιλότοι. Φυσικά αυτό συμβαίνει στο στενό χώρο του κόκπιτ, γιατί πρέπει να συνεννοούνται καθαρά, με ευκρίνεια, ώστε να είναι ασφαλής η πτήση.

Εδώ αρχίζει η παράνοια των λοιμωξιολόγων…

Διαβάστε περισσότερα στο crashonline.gr