Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ… ΜΩΥΣΗ!

Λοιπόν, έχει παραγίνει το κακό με τις καραστημένες «δημοσκοπήσεις», που εμφανίζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να εμπιστεύεται τον… νέο «Μωυσή», «Τσώρτσιλ», «Ηρακλή», «φωτισμένο ηγέτη», «λαοφιλέστατο» και τα συναφή.

Μάλιστα, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι και η χούντα Μητσοτάκη ξεφτιλίζεται –όπως τώρα με την Αγιά-Σοφιά- βγαίνουν στο καπάκι… βορειοκορεάτικου τύπου «δημοσκοπήσεις» που την εμφανίζουν… δυνατότερη από πριν!

Ένα «γκάλοπ», λοιπόν, της εταίρας Marc παρουσίασε ο Alpha, σύμφωνα με το οποίο η διαφορά της Νουδούλας από τον ΣΥΡΙΖΑ… διευρύνεται στο 21,2%, ενώ τα όλα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. 

Ας αφήσουμε την πρόθεση ψήφου, κι ας πάμε στα υπόλοιπα ευρήματα, που πιθανότατα έχουν βάση αληθείας…

Εύρημα 1ο: Περισσότεροι από ένας στους δύο πολίτες (51,4%) είπαν πως δεν θα πάνε φέτος ούτε ολιγοήμερες διακοπές στους τόπους καταγωγής τους! Κι εξ όσων δηλώνουν ότι θα πάνε, η πλειοψηφία (18,2%) αναφέρει ότι θα κάνει διακοπές στο εξοχικό ή στο χωριό, ενώ μικρό είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν πως θα πάνε σε μικρό ή μεγάλο ξενοδοχείο.
Εύρημα 2ο: Οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για την οικονομική τους κατάσταση. Το 64,7% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υποστεί μείωση αποδοχών. Παρόμοιο ποσοστό (61,1%) ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας. 

Κακοπερνάνε, φοβούνται τα χειρότερα, αλλά όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται την κυβέρνηση που είναι η αιτία που κακοπερνάνε και φοβούνται τα χειρότερα! Εδώ, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι του… γιατρού, δηλαδή ηλίθιοι, είτε οι «δημοσκοπήσεις» είναι… μαϊμούδες! Προφανώς, ισχύει το δεύτερο!