ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΔΙΕΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!

Κεντροαριστερή πολιτική εφαρμόζει ο Κούλης Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα. Ο λεγάμενος καταλήγει σ’ αυτό το συμπέρασμα, αναλύοντας σε άρθρο του στην κυριακάτικη φυλλάδα του χοντρού κουμπάρου τους λόγους για τους οποίους ο Κούλης του διεμβολίζει τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Πάρτε μια γεύση:

«Η εκλογή του Κυριάκου  Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και στη συνέχεια η εκλογική νίκη του, διαμόρφωσε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό τοπίο. Με σύγχρονο προγραμματικό λόγο, κεντρώα ατζέντα και φιλελεύθερο προσωπικό προφίλ κατόρθωσε ύστερα από μια λαϊκίστικη πλημμυρίδα που σάρωσε τη χώρα στη δεκαετία της κρίσης, να κερδίσει με άνεση τον Α. Τσίπρα. Στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην πρωθυπουργία, όχι μόνο δεν υπέστη φθορά, αλλά ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την ηγετική εικόνα του και διεύρηνε τα όρια επιρροής του.

Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις η αποδοχή του ξεπερνάει κατά πολύ τα ποσοστά της ΝΔ. Οι πολιτικές του βρίσκουν ευρύτατη απήχηση στο χώρο του κέντρου και ισχυρή στήριξη και στο χώρο της κεντροαριστεράς. H τελευταία έρευνα της Metron Analysis δείχνει ότι το 46% αυτών που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς έχει θετική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο Πρωθυπουργός ενώ το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη κι όχι τον Αλ.Τσίπρα.

Τα ευρήματα οφείλονται στο γεγονός ότι σε επίπεδο πολιτικών επιλογών, αλλά και στον τρόπο άσκησης της εξουσίας ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται κοντά στις πεποιθήσεις αυτού του Χώρου…». 

Και οι… «υπερήφανοι δεξιοί», όπως τους χαρακτήριζε προεκλογικά ο… Μάκαρος Βορίδης; Ε, αυτοί δεν πρέπει να έχουν παράπονο! Διότι, οι «υπερήφανοι δεξιοί» έχουν εκπροσώπους στην κεντροαριστερή αυτή κυβέρνηση, που τα λένε… χύμα, τσεκουράτα και δεξιά! Τον… Μάκαρο, τον Μπουμπούκο, τον Πλεύρη, τον Μπογδάνο και κάτι άλλα… λιμά! Μπορεί η πολιτική που εφαρμόζεται να είναι κεντροαριστερή, αλλά τι σημασία έχει αφού τα… λένε οι «δικοί τους άνθρωποι» και οι «υπερήφανοι δεξιοί» τους κάνουνε… like στο Facebook και στο Twitter;

(ΥΓ): Κοπρόσκυλα «εθνικόφρονες», τέτοιοι που είσαστε, τέτοιοι σας πρέπουν!