ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΦΤΑΙΕΙ Ο… ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΑΡΑΞΑΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ!

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, «Ουρούτς Ρέϊς» είχε εισβάλλει κι έκοβε βόλτες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, δοκιμάζοντας τις αντιδράσεις της χούντας των Αθηνών. Τότε, ο ανεκδιήγητος υπουργός της χούντας Γεραπετρίτης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας, είχαν ισχυριστεί ότι η εισβολή ήταν… «συγκυριακό γεγονός» και πως οι… ισχυροί άνεμοι είχαν… παρασύρει το τουρκικό ερευνητικό στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!!!

Φαίνεται πως η χούντα των γελοίων το έχει βάλει σκοπό να αποδίδει κάθε τουρκική πρόκληση, στην οποία δεν έχει την τόλμη να απαντήσει, ως προερχόμενη από τον… κακό μας τον καιρό!

Έτσι, μετά την χθεσινή αποκάλυψη, ότι τουρκικά αλιευτικά έχουν φτάσει στα ανοιχτά της… Μυκόνου (και προ 15ημέρου στα ανοιχτά της Σύρου!), η χούντα έβαλε το αρχηγείο του Λιμενικού να εκδώσει μια καταγέλαστη και κατάπτυστη ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής: 

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ελληνικών Χωρικών υδάτων».

Καταλάβατε τώρα; Αν δείτε τουρκικό αλιευτικό στα ανοιχτά του… Πειραιά ή της… Θεσσαλονίκης, δε θα είναι… αυτό που νομίζετε! Θα το’ χει φέρει ο… άνεμος! Ναι, τόσο ξεφτίλες είναι!