ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΕ! ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ;

Ένα πολύ… λεβέντικο μποϋκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα, πρότεινε το λαμόγιο ο Βελόπουλος, ως «αντίμετρο» στο ανοσιούργημα του Ερντογάν με την Αγιά-Σοφιά: 

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δια στόματος του προέδρου της εδώ και εβδομάδες από το βήμα της Βουλής είχε προειδοποιήσει πως η συνεχιζόμενη ελληνική απραξία και φοβία θα οδηγούσε στην χθεσινή εξέλιξη που ισοδυναμεί με δεύτερη Άλωση. Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά αυτά που λέμε εδώ και μήνες. Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε. Άμεσο και καθολικό κλείσιμο συνόρων. Απαγόρευση οποιασδήποτε διέλευσης. Μποϊκοτάζ συντονισμένο και αρραγές στα τούρκικα προϊόντα και υπηρεσίες. Κανένα προϊόν με barcode που ξεκινά από 868 και 869 σε Ελληνικό ράφι. Πόλεμο θέλουν; Πόλεμο θα έχουν».

Ας δούμε τώρα ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τυχόν μποϋκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα, που εννοείται πως θα απαντηθεί με ανάλογο μποϋκοτάζ των ελληνικών από την Τουρκιά…

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που ψάξαμε και βρήκαμε, η Τουρκιά απορροφά το 6,9% του συνόλου των εξαγωγών μας και είναι  η τέταρτη χώρα στην κατάταξη των κυριοτέρων προορισμών των ελληνικών προϊόντων, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν η δεύτερη.

Ειδικότερα, η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς την Τουρκία έφτασε το 2019 στο επίπεδα των 1,95 δις ευρώ, ενώ οι εισαγωγές προϊόντων από την Τουρκία έφτασαν στο ποσό των 1,4 δις ευρώ. Συμπερασματικά, το εμπορικό ισοζύγιο είναι πλεονασματικό, υπέρ της Ελλάδας κατά περίπου 550 εκ. ευρώ! Άρα, αν ποτέ γίνουν πράξη οι προτάσεις του τσαρλατάνου Βελόπουλου, η ελληνική οικονομία θα ζημιωθεί πολύ περισσότερο από την τουρκική!

(ΥΓ): Κι είναι και έμπορος ο τσαρλατάνος!