ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ: «ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ»!

Την αναμενόμενη θέση για το θέμα της Αγιά-Σοφιάς πήραν οι Γερμανοί –που δεν είναι φίλοι μας, είναι όμως αφέντες της φαμίλιας των Μητσοτάκηδων από τα κατοχικά χρόνια!

Έτσι, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της φράου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, τήρησε τις ισορροπίες και κράτησε ουδέτερη στάση, αδειάζοντας σαφέστατα την Ελλάδα!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη αφέντρα του Μητσοτάκη, που μίλησε δια στόματος του Ζάιμπερτ: «Η εκκλησία έχει μια τεράστια πολιτιστική ιστορική και θρησκευτική σημασία, τόσο για τον Χριστιανισμό, όσο και για το Ισλάμ.

Η Γερμανία δίνει μεγάλη έμφαση στον διαθρησκευτικό διάλογο. Η λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως μουσείου επέτρεπε σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, να την επισκεφτούν. Αυτό που απομένει τώρα είναι να δει κανείς με ποιόν τρόπο θα υλοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί η UNESCO. Δυστυχώς παραλήφθηκε. Και αυτό συμβάλει επιπλέον στη θλίψη μας. Όταν μιλάμε για μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και τη διατήρηση τους επιδιώκουμε να κρατάμε απ’ έξω τη διεθνή πολιτική.

Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι ένα πολιτιστικό ζήτημα και δεν άπτεται των πολιτικών σχέσεων ή ακόμη της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κράτη. Αρμόδιος θεσμός για τη συζήτηση αυτού του ζητήματος είναι μεταξύ άλλων η επιτροπή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομία της UNESCO».

Της οποίας UNESCΟ η συνεδρίαση θα γίνει… του χρόνου, λόγω των μέτρων για τον κοροϊδοϊό! 

Κοντολογίς, οι… φίλοι μας οι Γερμανοί, λένε ότι και οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί: πως πρέπει να διατηρηθεί η προσβασιμότητα όλων στην Αγιά-Σοφιά. Έτσι κι αλλιώς αυτό θα γίνει, καθώς όπως διαβεβαίωσε προ ημερών Τούρκος αξιωματούχος, η Αγιά – Σοφιά θα λειτουργεί και ως τζαμί (κάθε Παρασκευή) και ως μουσείο, τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Άρα, ο Ερντογάν πέτυχε αυτό που ήθελε κι όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι, εκτός από μας, τους Έλληνες Χριστιανούς, που υπέστημεν άλλη μια ήττα –α και μάλιστα χωρίς μάχη!