ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ… ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ! ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ»!

Ενώ τα κυβερνητικά παπαγαλάκια έχουν αρχίσει τα δημοσιεύματα περί πρωτοβουλίας της χούντας Μητσοτάκη για την επιβολή «πακέτου»… ισχυρών ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την Τουρκιά για την Αγιά-Σοφιά, οι… κυρώσεις άρχισαν με την απόφαση να δοθεί σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ στην Άγκυρα για το λεγόμενο «μεταναστευτικό»!

Έτσι, με απόφαση της Κομισιόν που επικυρώθηκε από τα κράτη-μέλη και το ευρωκοινοβούλιο, ο Ερντογάν Πασάς θα εισπράξει 485 εκατομμύρια ευρώ «επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας», για να κρατάει τα «προσφυγάκια» στην Τουρκιά και να μην τα αμολάει στην Ευρώπη! 

Το ποσόν αυτό είναι επιπλέον των 6 δις ευρώ, που προβλέπονται από την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκιάς του 2016!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η μόνη «πίεση» που θα ασκηθεί στην Τουρκιά, θα είναι να εξασφαλίζεται η «προσβασιμότητα για όλους» στην Αγιά-Σοφιά, δηλαδή να λειτουργεί η Αγιά-Σοφιά και ως τζαμί (συγκεκριμένες ώρες κάθε Παρασκευή) και ως μουσείο (τις υπόλοιπες ημέρες), όπως ζήτησε στην σχετική ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Κάτι που έτσι κι αλλιώς έχουν σκοπό να κάνουν οι Τούρκοι, όπως είπε προ ημερών αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης. Κι όλα ωραία και καλά!