ΟΙ… ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ… ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ!

Μια πολύ πονηρή –υπέρ της Τουρκιάς- θέση πήραν οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί για την μετατροπή της Αγιά-Σοφιάς σε τζαμί.

Ταυτιζόμενοι με προχθεσινή δήλωση Τούρκου αξιωματούχου, πως μπορεί η Αγιά-Σοφιά να λειτουργεί ταυτοχρόνως και ως τζαμί και ως μουσείο, ανακοίνωσαν δια του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους: «Κατανοούμε ότι η τουρκική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση της πρόσβασης στην Αγία Σοφία για όλους τους επισκέπτες και ανυπομονούμε να ακούσουμε τα σχέδιά της για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει προσβάσιμη χωρίς εμπόδια σε όλους».

Προσέξτε! Οι… φίλοι μας δε λένε κουβέντα για τη μετατροπή σε τζαμί, κι αυτό που τους «καίει» είναι να εξασφαλίζεται η πρόσβαση όλων των επισκεπτών στην Αγιά-Σοφιά. Δηλαδή, να λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες κάθε Παρασκευή ως τζαμί και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες ως μουσείο, όπως ακριβώς δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος! Απόλυτη η ταύτιση!

Οι δε… στρατηγικοί μας σύμμαχοι, οι Ισραηλινοί, δεν έχουνε βγάλει ούτε άχνα για το ανοσιούργημα! 

Να τους χαιρόμαστε τους… φίλους και τους… στρατηγικούς μας συμμάχους, Αμερικανούς και Ισραηλινούς, και να τους υπηρετούμε πιστά, για την διασφάλιση των… εθνικών μας συμφερόντων!