ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ: Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ! «ΒΑΡΑΝΕ ΜΥΓΕΣ» ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!

Ποια είναι η κατάσταση στον τουρισμό –την «βαριά βιομηχανία» της χώρας, όπως τον αποκαλούσαν οι πολιτικάντηδες τα προηγούμενα χρόνια!- σχεδόν μια βδομάδα μετά το «άνοιγμά» του; Τον έχει καταστρέψει πλήρως η χούντα Μητσοτάκη, με τα «σωστά μέτρα» και τα «υγειονομικά πρωτόκολλα»! Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, που είμαστε… προκατειλημμένοι, αλλά το ομολογούν ακόμα και τα πιο φανατικά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της χούντας! Πάρτε μια γεύση από ρεπορτάζ του protothema.gr από τις άλλοτε «ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού, την Μύκονο και την Σαντορίνη:

«Κοσμοπολίτικες παραλίες με ελάχιστους πελάτες, δεκάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει και εργαζόμενοι στον αέρα είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της φετινής σεζόν

Σκηνή 1η: Δευτέρα 29 Ιουνίου, μεσημέρι, στην Ψαρού: στο «Nammos» τρία σετ ξαπλώστρες φιλοξενούν έξι άτομα και η lounge μουσική ξεχύνεται στην άδεια κατά τα λοιπά παραλία. Οι εργαζόμενοι σχεδόν βαριούνται από την απραξία και κάποιοι θυμούνται ότι πέρυσι τέτοια εποχή ήταν πολύ δύσκολο να βρεις ξαπλώστρα στο πιο διάσημο εστιατόριο του Νησιού των Ανέμων.
Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, γνωστή κοσμική κυρία μαζί με φιλικό της ζευγάρι απολαμβάνει την ηρεμία στον Πάνορμο, ενώ μετράει τέσσερα σετ που έχουν δοθεί σε πελάτες. Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και το «Solymar» στο Καλό Λιβάδι, όπου ένας εκ των υιών Στέγγου μαζί με τη σύζυγό του απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Υπάρχει άλλο ένα ζεύγος και δύο σετ ακόμη που έχουν δοθεί σε πελάτες στο άδειο κατά τα άλλα sea side restaurant, που βιώνει, όπως και όλοι στη Μύκονο, τη σκληρή πραγματικότητα του φετινού καλοκαιριού.
Σκηνή 2η: Το ίδιο μεσημέρι αλλά και πολλά άλλα ο Αγιος Σώστης και η Κάπαρη ξεχειλίζουν από κόσμο∙ όλοι νέοι και νέες που περιμένουν να πιάσουν δουλειά στο νησί και είναι άνεργοι εδώ και τρεις μήνες περίπου. Πάνω από το δύσβατο μονοπάτι της Κάπαρης ένας νεαρός που ετοιμάζεται να κατέβει αναφωνεί σε φίλο του: «Τι έγινε ρε; Όλοι του ΟΑΕΔ εδώ μαζευτήκαμε;».

Όλα αυτά φυσικά δεν συμβαίνουν μόνο στη Μύκονο, αλλά και στη Σαντορίνη, όπου η εικόνα της άδειας Καλντέρας το απόγευμα και η ερημιά στα σοκάκια παραπέμπουν σε αδιανόητες για την εποχή εικόνες.
Μύκονος και Σαντορίνη θυμίζουν νησιά-φαντάσματα αρχές Ιουλίου, με ελάχιστες αφίξεις, δεκάδες κλειστά μαγαζιά και ξενοδοχεία και το μέλλον να προβλέπεται αβέβαιο ακόμη και τον Αύγουστο.
Οι άδειες καρέκλες την ώρα του ηλιοβασιλέματος, τα έρημα σοκάκια τηε Οίας, τα εστιατόρια που περιμένουν κόσμο που δεν έρχεται συνάδουν στην εικόνα του εκνευρισμού και της αναμονής…».

Και βέβαια, ο «λογαριασμός» για τον ελληνικό λαό, θα’ ρθει τον Σεπτέμβρη! Με νέο υπερ-Μνημόνιο ανεργίας, φτώχειας και δυστυχίας και τους μιλημένους «επενδυτές» να πέφτουν σαν τα κοράκια για ν’ αγοράσουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων για «έναν ντενεκέ λάδι», όπως στην κατοχή, καταβάλλοντας τη συμφωνημένη μίζα στους λογαριασμούς της αχόρταγης αγέλης των Μητσοτάκηδων!