Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ

Βρέθηκα κάποτε στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α. την Ουάσιγκτον και περιδιαβαίνοντας την πόλη, έφτασα σε μια πολύ μικρή πλατεία, σχεδόν στην μέση μιας μεγάλης διασταύρωσης. Ήταν μια παράταιρα τοποθετημένη,  μικρή στρογγυλή νησίδα γκαζόν που πάνω είχε ένα πέτρινο παγκάκι, με μια μικρή επιγραφή. Πλησιάζοντας διάβασα τα λόγια:

«Στο παγκάκι αυτό, καθόταν για να ξεκουραστεί από την απογευματινή βόλτα του, ο 16ος Πρόεδρος των Η.Π.Α. Αβραάμ Λίνκολν».

Κάπως έτσι, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν ρίζες, να κατασκευαστεί ιστορία, να υπάρξουν ψήγματα μεγαλείου, εκεί που υπάρχει έρημος πολιτισμού, αγγίζουμε το όριο του γελοίου.

Δεν είναι βέβαια κακό να προσπαθεί κάποιος να δημιουργήσει ιστορικό αποτύπωμα…  Όμως θα πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα και σχεδιασμός, κάτι που συνήθως σε αυτές τις προσπάθειες λείπει.

Έτσι και οι γείτονες τούρκοι. Αυτός ο απολίτιστος λαός, που αν και έχει ιστορικό αποτύπωμα, αυτό είναι ένα αποτύπωμα βαρβαρότητος και υποπολιτισμού. Οι τούρκοι παρά την μακροχρόνια τριβή τους με τους Έλληνες, με τις ανέκαθεν καλές σχέσεις με την Ευρώπη, ποτέ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολιτισμό. Ήταν πάντοτε οι νταήδες της περιοχής και όπως όλοι οι νταήδες, με ελάχιστες εξαιρέσεις,  απολάμβαναν μόνο προσωρινές νίκες.

Το τουρκικό κράτος, ζει γερά αγκιστρωμένο στο παρελθόν μιας Οθωμανικής αυτοκρατορίας, προσπαθώντας να αντλήσει κάποιο μεγαλείο, που όμως στην πραγματικότητα του προσφέρει μόνον ονειρώξεις και «events κιτσαρίας».

Τελευταίο παράδειγμα το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Για όσους δεν έχουν γνώση για τον υπέροχο αυτό Ναό, πολύ σύντομα σας λέω ότι πρόκειται για ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα, με σημαντικότατες τεχνικές καινοτομίες και ένα ασύγκριτο αποτέλεσμα εσωτερικού φωτός που προκαταβάλει και σχεδόν σοκάρει κάθε επισκέπτη. Είναι ένα απαράβλητο παράδειγμα Ελληνικού πολιτισμού, ένα απαράμιλλο μνημείο « Δόξα τω Θεώ».

Οι τούρκοι όμως, που μας λένε «απίστους» που βαυκαλίζονται ότι έχουν πολιτισμό και την αληθινή πίστη, στην προσπάθειά τους να πείσουν αρχικά τους εαυτούς τους και κατόπιν τους υπολοίπους για το δήθεν μεγαλείο τους, κάνουν ένα σοβαρό σφάλμα που τους ξεγυμνώνει.

Με το να θέλουν να κάνουν τζαμί την Αγία Σοφία, διακηρύσσουν το έλλειμμα πολιτισμού τους, την ρηχή και βάρβαρη ιστορία τους. Γιατί;

Μα ποιος λαός με ιστορικό αποτύπωμα, με πολιτισμό, με όραμα και με κύρος, θα ήθελε να κάνει εκκλησία του Θεού του, την υπέροχη εκκλησία του Θεού των απίστων;

Σκεφθείτε να ήθελε η Ελλάδα να κάνει ένα παλαιό και μεγάλο τζαμί, χριστιανική εκκλησία… Πόσοι άραγε πιστοί χριστιανοί θα πάταγαν το πόδι τους εκεί μέσα;

Ποια μεγαλύτερη παραδοχή για το μεγαλείο των Ελλήνων και ποια άραγε μεγαλύτερη τιμή από τον κατακτητή προς τον κατακτημένο, να θέλει να προσεύχεται μέσα στον Ναό μας;

Βεβαίως η ληστρική ψυχή του τούρκου, δεν αντιλαμβάνεται τέτοια «υψηλά νοήματα».

Θα έπρεπε όμως να τα αντιλαμβανόμαστε εμείς και να μην πέφτουμε στην επικοινωνιακή παγίδα των εδώ και εκεί πολιτικών, που θέλουν να κατευθύνουν τις μάζες.

Για άλλη μια φορά, το τεράστιο κενό που έχει αφήσει η κατάκτηση της διανόησης στην χώρα μας από την αριστερή  κουλτούρα, είναι ασφυκτικό. Σε τέτοια ζητήματα, έπρεπε να κατευθύνουν και να πληροφορούν τον λαό, οι διανοητές και οι πνευματικοί άνθρωποι. Όμως αυτοί, στην Ελλάδα έχουν σιωπήσει εδώ και δεκαετίες, φιμωμένοι από την αριστερή πρόοδο και την πολιτική ορθότητα.

Γι’ αυτό ανεχόμαστε π.χ. Αμερικανούς και Γάλλους (αλλά και Έλληνες) πολιτικούς να λένε ότι η Αγία Σοφία «είναι μνημείο παγκόσμιου πολιτισμού».

Όχι κυρίες και κύριοι. Ο Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, είναι μνημείο του ανυπέρβλητου Ελληνικού Πολιτισμού. Ένα δείγμα προχωρημένης και καινοτόμου αρχιτεκτονικής, μηχανικής, μηχανολογίας και φυσικής. Υπηρετεί την ψυχική ανάταση των πιστών και υπογραμμίζει το μεγαλείο του και το κύρος του κράτους που τον έχτισε.

Αν σήμερα λοιπόν οι τούρκοι θέλουν να αποτίνουν  φόρο τιμής στο Ελληνικό μεγαλείο και στον Χριστιανισμό και να προσεύχονται στον Θεό τους εκεί μέσα, να ξέρουν ότι μια τέτοια πράξη, θα στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον πλανήτη:

Η Αγία Σοφία δεν βρίσκεται  στην Ινστανμπούλ αλλά στην Κωνσταντινούπολη, που ακόμη είναι Βασιλεύουσα!

Μυρμιδόνας

https://myrmithonas.blogspot.com