190.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ! «ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ», ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ;

Ως γνωστόν, τον Μάιο προστέθηκαν στον αριθμό των ήδη ανέργων 230.000 νέοι άνεργοι, εξαιτίας των «σωστών μέτρων» του Μητσοτάκη – «lockdown» της οικονομίας, για το… καλό μας.

Κι ενώ έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πρώτες θλιβερές συνέπειες (9χρονη, κόρη άνεργης ξενοδοχοϋπαλλήλου, λιποθύμησε από την πείνα στην Ρόδο, 74χρονος βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από την πείνα στον Βόλο…), στις 15 του Ιουλίου λήγει η προστασία από τις απολύσεις και σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, τουλάχιστον 190.000 Έλληνες και Ελληνίδες θα προστεθούν στην λίστα των ανέργων!

Μάλιστα, αυτή τη φορά δεν υπάρχει η διέξοδος που υπήρχε για τους ανέργους τα πρώτα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων (2010-2013), δηλαδή η μετανάστευση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς κι εκεί πλέον θα υπάρξει ανεργία!

Τι θα κάνουν αυτοί οι 190.000 νέοι άνεργοι; Πως θα ζήσουν; «Θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν», όπως είχε δηλώσει κυνικά το κάθαρμα ο Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild για τους 33.000 που θα μείνουν άνεργοι από το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων της Βορείου Ελλάδος;