ΣΥΜΜΟΡΙΑ «ΕΥΠΑΘΩΝ» ΕΣΠΕΡΝΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ… ΧΡΥΣΑ ΔΟΝΤΙΑ!

 

Η πλήρης ασυδοσία των «ευπαθών» καλά κρατεί…

Μια συμμορία από δαύτους τρομοκρατούσε ηλικιωμένους στην Ευρυτανία. Τα μέλη της συμμορίας προσποιούνταν τους έμπορους φρούτων, λαχανικών ή ακόμη και ειδών προικός για να προσεγγίζουν τα θύματά τους.

Πρόκειται για έξι άτομα ηλικίας 25 με 35 ετών, εκ των οποίων οι τρεις είχαν προφυλακιστεί για τις πράξεις τους που σημειώθηκαν στο διάστημα 23/6/2019 έως 12/7/2019, κατά περίπτωση κατηγορούνταν για ληστεία, συνέργεια σε ληστεία και κλοπές.

Μάλιστα στη μία περίπτωση δε δίστασαν από το σπίτι 88χρονης, με τη μέθοδο της απασχόλησης, να αφαιρέσουν πέντε χρυσά δόντια από το κομοδίνο της, ενθύμιο του μακαρίτη του άνδρα της, αλλά και 7.200 ευρώ.

Από άλλη γυναίκα 89 ετών, ο ένας εκ των κατηγορουμένων ασκώντας βία την ακινητοποίησε και σκίζοντας την ποδιά της αφαίρεσε από αυτή το ποσό των 4.405 ευρώ.

4.000 ευρώ μαζί με κοσμήματα είχαν πάρει και από άλλον ηλικιωμένο με τη μέθοδο της απασχόλησης, ενώ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις είχαν εισέλθει σε σπίτια όταν οι ιδιοκτήτες έλειπαν και είχαν αφαιρέσει 1.000 και 400 ευρώ αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση του δικαστηρίου για να επιβληθούν οι ποινές, επικράτησε ένταση από τους συγγενείς των κατηγορουμένων, που κατά την προσφιλή τους συνήθεια δημιούργησαν επεισόδια και χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Άλλη μία περίπτωση ενδεικτική της έξαρσης στην οποία βρίσκεται η εγκληματικότητα σε περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν  «ευπαθείς». Κυκλοφορούν, συμπεριφέρονται ανεξέλεγκτα και κάνουν «ό,τι τους καπνίσει».

Να τους χαίρονται οι Κούληδες!