«ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»! Η ΔΕΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ JP MORGAN, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΣΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!

Έρχονται οι «επενδύσεις», που υποσχέθηκε η χούντα Μητσοτάκη! Μόνο που θα είναι «επενδύσεις» αποστράγγισης του ελληνικού λαού!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Reuters, η χούντα θα πουλήσει στην φοβερή και τρομερή αμερικάνικη τράπεζα JP Morgan τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προκειμένου να αναλάβει την είσπραξή τους χρησιμοποιώντας τους «αμερικάνικους» (γκανγκστερικούς!) τρόπους πίεσης για πληρωμή, μέχρι του τελευταίου ευρώ! 

Ιδού:

«Κοντά σε συμφωνία για την πώληση δέσμης απλήρωτων λογαριασμών αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ στην JP Morgan, βρίσκεται η ΔΕΗ, όπως αναφέρουν δύο πηγές προσκείμενες στο ζήτημα.

Η ΔΕΗ, η οποία είναι κατά 51% κρατική, παλεύει υπό το βάρος των περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας από τους Έλληνες καταναλωτές, ως απόρροια της δεκαετούς κρίσης χρέους της χώρας.

Η επιχείρηση εργάζεται εδώ και μήνες πάνω σε ένα σχέδιο για την τιτλοποίηση μέρους των ανεξόφλητων λογαριασμών και την πώλησή τους σε επενδυτές.

Θα επιδιώξει τώρα να αντλήσει 200 – 250 εκατομμύρια ευρώ από την συναλλαγή που περιλαμβάνει ανεξόφλητους λογαριασμούς έως και 60 ημερών. Η δεύτερη πηγή, ανέφερε πως η ΔΕΗ επιδιώκει να τιτλοποιήσει και να πουλήσει μια δεύτερη δόση των καθυστερημένων λογαριασμών για πάνω από 90 ημέρες, τα οποία θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα. Σύμφωνα με τις πηγές, η δεύτερη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί είτε τον Σεπτέμβριο είτε τον Οκτώβριο».

Κι όποιος θέλει, αλλά αδυνατεί να πληρώσει; Προφανώς οι ανελέητοι της JP Morgan θα του κατάσχουν –μετά χαράς!- περιουσιακά του στοιχεία! Καταλάβατε τώρα ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί η χούντα του νοσηρού Μητσοτάκη;