Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 224.267 ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

 

Ενώ ο -αναίσθητος!- αρμόδιος υπουργός Βρούτσης… πανηγυρίζει και βλέπει… τριπλό μήνυμα αισιοδοξίας, από τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για τον Μάιο προκύπτει κατακόρυφη πτώση στις προσλήψεις, σε σχέση με το 2019.

Έτσι, οι προσλήψεις του Μαΐου –μήνα που βγήκε η οικονομία από το καταστρεπτικό lockdown και που αρχίζουν τη λειτουργία τους οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό- ήταν μόλις 99.257, έναντι 323.524 πέρσι τον ίδιο μήνα!

Άρα, τον Μάιο του 2020 πραγματοποιήθηκαν 224.267 λιγότερες προσλήψεις, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως μόλις ένας στους τρεις εποχικούς εργαζόμενους που προσελήφθησαν πέρσι, στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, ξανάπιασε φέτος δουλειά, ενώ δύο στους τρεις έμειναν άνεργοι! Και μετά το «μαύρο καλοκαίρι» που θα περάσουν, «μαύρες» θα είναι γι’ αυτούς και οι επόμενες εποχές του έτους, καθώς δε θα πάρουν επίδομα ανεργίας!

Επιπλέον, αρνητικές είναι οι συγκρίσεις και για τις νέες θέσεις εργασίας, σε επίπεδο 5μηνου. Έτσι, φέτος προέκυψαν μετά βίας 5.826  νέες θέσεις εργασίας, όταν πέρυσι το αντίστοιχο  χρονικό διάστημα το ισοζύγιο ήταν θετικό της τάξεως των  265.059 νέων θέσεων εργασίας!

Κι αυτό είναι ένα μικρό μόνο μέρος της καταστροφής που έφερε στην οικονομία η χούντα Μητσοτάκη! Τα χειρότερα έπονται! Και στο βάθος, μας έχουν νέο υπερ-Μνημόνιο, τρισχειρότερο απ’ όλα μαζί τα προηγούμενα!