ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ; ΤΩΡΑ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΑΣΚΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ… ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ!

Πριν από λίγο καιρό, οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις μάσκες ήταν οι εξής: «Μάσκες προσώπου πρέπει να φορούν μόνο οι γιατροί και νοσηλευτές, τα άτομα που νοσούν ή που παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοϊού, κι όσοι φροντίζουν αυτά τα άτομα.

Εις ότι αφορά τον υπόλοιπο πληθυσμό, οι μάσκες αυτές μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες για μόλυνση ενός ατόμου από Covid-19, εάν η μάσκα έχει μολυνθεί από βρώμικα χέρια ή αγγίζεται συχνά ή διατηρείται σε άλλα μέρη του προσώπου ή του κεφαλιού και στη συνέχεια επανατοποθετείται στο στόμα και τη μύτη.

Ανάλογα με τον τύπο της μάσκας, ενδέχεται να υπάρξει δυσκολία στην αναπνοή.

Οι μάσκες μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες του δέρματος

Μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες στην επικοινωνία

Μπορεί να είναι άβολες για να τις φορά κανείς

Είναι πιθανό η χρήση της μάσκας, με άγνωστα οφέλη, να δημιουργήσει ψευδή αίσθηση ασφάλειας σ’ αυτόν που τη φορά και να μην τηρήσει τα προληπτικά μέτρα όπως την τήρηση αποστάσεων και την υγιεινή των χεριών».

Τώρα, ο ίδιος οργανισμός συνιστά στις κυβερνήσεις να ζητήσουν από όλους τους πολίτες να φορούν υφασμάτινες μάσκες σε δημόσιους χώρους, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού:

 «Συμβουλεύουμε τις κυβερνήσεις να ενθαρρύνουν τους πολίτες να φορούν μάσκα. Και συγκεκριμένα, υφασμάτινη μάσκα, δηλαδή, όχι ιατρικού τύπου. Η χρήση της μάσκας συνιστάται κυρίως στα μέσα μεταφοράς, στα καταστήματα ή σε άλλους κλειστούς ή πολυσύχναστους χώρους».

Τι βρώμικο παιχνίδι παίζουν αυτοί οι διεθνείς απατεώνες, εισηγητές του καταστροφικού για τις οικονομίες γενικού lockdown; Μήπως είδαν πως ο κόσμος ξεθάρρεψε κι άρχισαν πάλι την καλλιέργεια του φόβου με τις μάσκες, για να μας προετοιμάσουν για δεύτερο lockdown το φθινόπωρο;