ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ;

Μπορεί ο κοροϊδοϊός να είναι πλέον ανύπαρκτος στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και η Κομισιόν να τον χαρακτήρισε «απειλή χαμηλού επιπέδου» για τους εργαζομένους, αλλά το κάθαρμα ο Μητσοτάκης κάνει τον… Αλέκο και δεν αίρει τα… υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει επιβάλλει στα καταστήματα εστίασης.

Με πρώτο και πιο κραυγαλέο την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους σερβιτόρους-ες, η οποία πέραν από αντιαισθητική είναι και βασανιστική γι’ αυτή την κατηγορία εργαζομένων, που από τη φύση της εργασίας τους υποχρεούνται να βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση.

Γιατί άραγε; Πρόκειται για… αμέλεια ή για σκοπιμότητα; Ασφαλώς και ισχύει το δεύτερο! Και η σκοπιμότητα είναι ότι η μάσκα είναι το σύμβολο του φόβου, από τον οποίο δεν πρέπει να απαλλαγούν ποτέ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Για να το πούμε πιο λαϊκά, να μη… χαλαρώνουν και να μην… ξεχνιούνται! Αφενός μεν για να θυμούνται τους… σωτήρες τους και αφετέρου, για να είναι έτοιμοι για τη δεύτερη καραντίνα που ετοιμάζει το κάθαρμα ο Μητσοτάκης για το φθινόπωρο!