Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ «ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΦΤΗΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, η νεοφιλελεύθερη χούντα Μητσοτάκη προχώρησε στην εκχώρηση σχεδόν του 80% των υδάτινων αποθεμάτων της χώρας και τη διαχείριση του νερού σε ιδιώτες!

Πρόκειται για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ που εκτείνεται σε τέσσερις νομούς, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής, περιλαμβάνει τα φράγματα του Μόρνου, του Ευήνου και το κανάλι με το οποίο το νερό έρχεται στην Αθήνα, την λίμνη Υλίκη, αντλιοστάσια, κτλ., δηλαδή σχεδόν το 80% των υδάτινων  αποθεμάτων της χώρας.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία από τις ελάχιστες κρατικές εταιρείες που έχουν κέρδη (ΕΥΔΑΠ). Άρα, για να έχει κέρδη η ΕΥΔΑΠ, φανταστείτε πόσα περισσότερα κέρδη μπορούν να έχουν οι… εντιμότατοι φίλοι της φαμίλιας Μητσοτάκη, που αφού πρώτα θα καταβάλλουν την πρέπουσα μίζα στα μαύρα ταμεία της «αγίας οικογένειας», θα βάλουν στο χέρι και τα υδάτινα αποθέματα της χώρας και θα τα κονομήσουν χοντρά, εκτοξεύοντας τις τιμές του κοινωνικού αυτού αγαθού στα ύψη! Για να δικαιωθεί νεοφιλιλέρας κυβερνητικός βολευτής της… λαοφιλέστατης του Μητσοτάκη, που πριν λίγους μήνες δήλωνε πως «το νερό στην Ελλάδα είναι απαράδεκτα φθηνό»!

Κάτω η φτήνια, λοιπόν! Και ζήτω η ακρίβεια! Κι όποιος ζήσει, έζησε! Άλλωστε, «καπιταλισμό έχουμε», όπως είπε πριν από λίγο καιρό πρώην αρχικνίτης και νυν κορυφαίος υπουργός της χούντας του Μητσοτάκη!