Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Αποφάσισα να πάω σε επιχείρηση εστίασης, προκειμένου να αισθανθώ ως άνθρωπος και ως πολίτης, ότι υπάρχει ακόμα ανοικτή κοινωνία και ότι «Μένουμε Ζωντανοί». Ότι υπάρχουν ακόμα οι παλιές συνήθειες και όχι μόνο η νέα εφιαλτική και απάνθρωπη κανονικότητα, αυτής της κυβέρνησης και μίας ομάδας επιχορηγούμενων από φαρμακοβιομηχανίες λοιμωξιολόγων.

Πήγα, όπως ο Οδυσσέας του Ομήρου, να συναντήσω τον Τηλέμαχο. Επέστρεψα μετά από καιρό στην Ιθάκη του καλού φίλου μου Τηλέμαχου, που ψήνει καλά κρέατα και έχει μία πανδαισία από σαλάτες. Εκεί στην Κηφισιά. Όπως ο πολυμήχανος γύρισε στο νησί και πέρασε το βέλος μέσα από τους κρίκους, έτσι και εγώ πέρασα την εφιαλτική Τσιόδρειο περίοδο και τον Χαρδάλειο πύργο του Κάφκα για να φτάσω επιτέλους σε μία ταβέρνα. Έκανε ψύχρα. Τα τραπέζια ήταν διάσπαρτα έξω. Οι πόρτες ανοιχτές. Τουρτούριζαν ελάχιστοι θαμώνες. Οι σερβιτόροι με μαύρες μάσκες. Παντού ο κορωνοϊός. Παντού η ανοησία Μητσοτάκη. Ένας από τους σερβιτόρους φορούσε ολόκληρο πλαστικό στο πρόσωπο, που θύμιζε μάσκα οξυγονοκόλλησης. Δεν ταβέρνα, όπως την ξέραμε. Ήταν χειρουργείο στο Πέργκαμο. Κρύωνα καθώς κατάπινα τη σεφταλιά και μερικά αρνίσια παϊδάκια, φοβούμενος ότι μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά ο Χαρδαλιάς και να μου πάρει τη μπουκιά από το στόμα.

Οι άνθρωποι κατέστρεψαν και καταστρέφουν την ελληνική οικονομία. Χιλιάδες επιχειρηματίες – μικροί και μεσαίοι – δεν θα ανοίξουν. Χιλιάδες άλλοι θα ανοίξουν και θα κλείσουν. Ο ιός της φοβίας είναι στην πόρτα και στο εσωτερικό όλων αυτών των επιχειρήσεων που έδιναν τόνο και ρυθμό στη ζωή μας.
Πέρασα και από άλλες ταβέρνες. Ήταν άδειες. Το κρύο του γκαντέμη συμπληρώνει τις ηλιθιότητες των επιχορηγούμενων από την GlaxoSmithKline, από τη Gilead και από τη Novartis λοιμωξιολόγων.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια που θα πάρει, λέει, από την Ευρώπη. 1ον Αυτό είναι πρόταση και πρέπει να περάσει από την έγκριση της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Δανίας και της Σουηδίας. 2ον και κυριότερο, ακόμη και αν πάρουμε 34 δις είναι μέρος, μικρό μέρος του συνόλου των απωλειών που φέρνει η ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας. Εκτός αυτού, είναι γνωστή η βουλιμία της οικογένειας Μητσοτάκη και των φίλων της. Επομένως, γεννώνται σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα πάνε τα λεφτά στην τόνωση της εθνικής οικονομίας ή σε τσέπες φίλων και συναλλασσόμενων με την Αγία Οικογένεια.
Έχουμε μάθει και διαπιστώσει πως λειτουργεί το μνημονιακό προσωπικό της χώρας και ήδη βλέπουμε πώς ταυτίζεται η κυβέρνηση του μεγάλο πολιτικού κεφαλαίου, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, με τον αρχιτέκτονα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η φιλογερμανική κυβέρνηση, που χωρίς ανταλλάγματα άνοιξε και ανοίγει ευρωπαϊκούς δρόμους για τα Σκόπια και την Αλβανία, έσπευσε χθες να καλύψει πλήρως όσους ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Έπεσαν στο κενό οι μηνύσεις ιδιωτών για τη συμπεριφορά όλων εκείνων που ψήφισαν υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια.

Μετά την ασπίδα υγείας για τον ανύπαρκτο στην Ελλάδα covid-19, είχαμε χθες την ασπίδα προστασίας της ΝΔ σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι βουλευτές του μεγάλου πολιτικού κεφαλαίου υποστήριξαν ότι υπάρχει το ακαταδίωκτο της ψήφου και της γνώμης. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι μόνοι που διώκονται και καταστέλλονται στην μικρή αυτή και ιστορική περιοχή, είναι οι διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία, την ένδεια, τους μισθούς, τις συντάξεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Το τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, ο πολιτικός που κάνει στη διαφορά, οδηγεί τη χώρα σε πλήρη απομόνωση. Για να ακριβολογώ, οδηγεί τη χώρα σε διμερή διαπραγμάτευση με την Τουρκία, υπό διεθνή εποπτεία…

Διαβάστε περισσότερα στο crashonline.gr