«ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ» ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ: ΛΑΘΟΣ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ!

Ομόφωνα απορρίφθηκε από τους βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων (και των… «μακεδονομαχικών») το αίτημα για άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ύστερα από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον τους για εσχάτη προδοσία και κατάχρηση εξουσίας. 

Έτσι, κατ’ αρχάς ο πρόεδρος της βουλής, Τασούλας, άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του… Εισαγγελέα που έστειλε την υπόθεση στη Βουλή και χαρακτήρισε την μήνυση αβάσιμη και απαράδεκτη: «Αυτή η μήνυση έπρεπε να μην έχει έρθει στην ολομέλεια έπρεπε να είχε λυθεί στην δικαιοσύνη και να μην έρθει στη Βουλή. Ο Άρειος Πάγος πριν διαβιβάσει μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης τη μήνυση κατά πολιτικών προσώπων επιτελεί ένα είδος ελέγχου. Αυτός ο έλεγχος προφανώς δεν είναι επί της καλλιγραφίας των μηνύσεων ή επί του τύπου χαρτιού, είναι στοιχειώδης έλεγχος που έχει να κάνει με όλα τα νομικά επιχειρήματα που ευλόγως και από το Σύνταγμα προερχόμενα ακούστηκαν για το απαράδεκτο και το αβάσιμο αυτής της μήνυσης».

Εν συνεχεία, πήρε το λόγο ο Αθανασίου, ο οποίος χαρακτήρισε εντελώς ακατάληπτη τη μήνυση. «Ο πρωθυπουργός σέβεται τους θεσμούς και είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τους νόμους που η βουλή ψήφισε. Είναι εντελώς ακατάληπτη η μήνυση για μένα, δεν έπρεπε να έρθει καθόλου η υπόθεση και η μήνυση εδώ αλλά δυστυχώς ήρθε».

Και τέλος, το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της χούντας, Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος εξέφρασε την επίσημη θέση Μητσοτάκη, η οποία είναι η εξής: «Από τη στιγμή που η συμφωνία θα υπογραφόταν θα έπρεπε και να εφαρμοστεί γιατί η χώρα μας προφανώς έχει συνέχεια. Όσοι ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας να μας πουν τι μήνυμα θα στέλναμε στην διεθνή κοινότητα αν το κάναμε αυτό θα ήταν μια χώρα δικαίου που τιμά την υπογραφή της ή μια χώρα που αθετεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Σκεφτείτε καλά την απάντησή σας ειδικά όταν το διεθνές δίκαιο είναι η ασπίδα της χώρας μας απέναντι στις επιδιώξεις της Τουρκίας. Είναι καθήκον όλων μας να την εφαρμόσουμε έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την τήρηση των κανόνων».

«Μακεδονομάχοι», να τους χαίρεστε!