Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΒΑΡΒΑΡΟΙ»

Η Παγκοσμιοποίηση και οι “Βάρβαροι”

«…Η συνήθεια στη φρίκη θα πνίξει τον οίχτο!

Και του Καίσαρα ο ίσκιος τριγυρνώντας

Και ζητώντας εκδίκηση,

Με την Άτη, ολοπόρφυρη από του Άδη

Τις φωτιές, στο πλευρό του, θα φωνάξει

Σε όλες τούτες τις χώρες με κυρίαρχη

Κραυγή: Καταστροφή! –και θα αμολήσει

Τα σκυλιά του πολέμου:

Έτσι που ετούτη η κατάρατη πράξη

Θα γεμίσει: τη γη με δυσωδία από πτώματα

Που θα γυρεύουν τάφο.»

Ο Αντώνιος ομιλών προς τους Ρωμαίους ενώπιον του σώματος του νεκρού Ιούλιου Καίσαρα – Από τον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ – Mετάφραση Κ. Καρθαίου

-Εφιαλτικός και αποτρόπαιος ο κόσμος που έρχεται, ο κόσμος στον οποίον ήδη ζούμε. Τα σύνορα έχουν πέσει. «Ουτοπίες φανατικών» φαντάζουν οι εθνικοί πόθοι καθώς τα τρωκτικά του παγκόσμιου κεφαλαίου, οι χαρτοπόντικες των χρηματιστηρίων κρατούν γερά στα χέρια τους την Πατρίδα μας, την Τιμή μας, τον Πολιτισμό μας, την Αξιοπρέπειά μας.

-Χαρακτηριστικό δείγμα των όσων συμβαίνουν εις βάρος του Ελληνισμού, οι εξελίξεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με την καθοδήγηση ή εάν θέλετε την εντολή του πανίσχυρου αμερικανικού παράγοντα. Ζούμε πλέον στην εποχή της επιστροφής των Οθωμανών, που θέλουν δικαιώματα στο Αιγαίο μας, που θέλουν να ελέγχουν κατ’ ουσίαν στρατιωτικά ολόκληρη την Κύπρο, που μιλούν ανοικτά για τουρκική μειονότητα στην Θράκη! Την ίδια στιγμή ο πόθος και το καθήκον απέναντι στην Ιστορία του Ελληνισμού προδίδεται από το πολιτικό κατεστημένο, που ήδη έχει αποδεχθεί ονομασία για τα Σκόπια που περιέχει τον όρο «Μακεδονία»! Οι αμερικάνοι από την πλευρά τους για πρώτη φορά αναγνωρίζουν ένα φάντασμα της Ιστορίας, το λεγόμενο «μακεδονικό έθνος» και την «μακεδονική» γλώσσα.

-Σε παγκόσμιο επίπεδο ζούμε το προοίμιο της εποχής μιας παγκόσμιας τυραννίας. Η Ρωσσία από την πλευρά της παραμένει σιωπηλή, ενώ οι προκλήσεις γύρω της πυκνώνουν και κράτη, που βρισκόντουσαν υπό την επιρροή της, με πραξικοπήματα, που χρηματοδοτούνται από σκοτεινά κέντρα και ονομάζονται «λαϊκές εξεγέρσεις», πέφτουν στις αγκάλες της αμερικανικής επιρροής. 

-Είναι σαφές ότι ζούμε την εποχή της «παγκοσμιοποίησης». Αυτοί που σήμερα επιδιώκουν να κατευθύνουν τις τύχες των λαών θέλουν ολόκληρο τον κόσμο ένα τεράστιο κοπάδι άβουλων πλασμάτων, που θα υπακούει στις προσταγές τους και δεν θα αντιδρά κανένας μπροστά σε αυτήν την πανίσχυρη πνοή του θανάτου, του θανάτου των Εθνών, του θανάτου των Πολιτισμών.

-Μοιάζει η παγκόσμια κατάσταση των ημερών μας ίδια και απαράλλακτη με αυτήν των χρόνων της παρακμής της περίφημης PAX ROMANA. Το σύγχρονο διάταγμα του Καρακάλα λέγεται πολυπολιτισμική κοινωνία, πανσπερμία, καταστροφή κάθε εθνικής και φυλετικής ταυτότητος. Το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτη, που μοιράστηκε τότε σε όλους ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής και θρησκείας σήμερα λέγεται «πολίτης του κόσμου».

-Η PAX ROMANA διελύθη τελικά από τις ορδές των βαρβάρων, που κατέκλυσαν τον τότε πολιτισμένο κόσμο ξεκινώντας είτε από τις στέπες της Ασίας, είτε από τα δάση της Βοημίας. Σήμερα υπάρχουν «βάρβαροι»; Υπάρχει περίπτωση να γεννηθεί μια δύναμη τόσο ανατρεπτική που θα πλήξει το παγκόσμιο κατεστημένο;

Πεποίθησή μου, πως η ιστορία κινείται με ρυθμούς παράλογους για την λογική των ανθρώπων, υπακούει σε μια δική της υπερβατική λογική στο «αείζωον πυρ», στην αιωνία κίνηση του Ηρακλείτου. Πεποίθησή μου, πως αυτοί που σήμερα κατευθύνουν τον κόσμο κτίζουν επάνω στην άμμο. Είτε το θέλουν, είτε όχι, οι «βάρβαροι» θα έλθουν. 

Μέσα στα επόμενα χρόνια θα ξεσπάσει (εάν δεν έχει ήδη ξεσπάσει…) ένας πόλεμος και οι «βάρβαροι» των ημερών μας, αυτοί που θα ξεσηκώσουν τους σύγχρονους σκλάβους του καιρού της «Παγκοσμιοποίησης», δεν μπορεί να είναι άλλοι από τους απόλυτους αρνητές της, είτε αυτοί είναι οι τελευταίοι Πιστοί των Ιδεών.

-Ποιός θα σημάνει την έναρξη αυτού του πολέμου; Αρκεί μια σπίθα για να απλωθεί η καθαρτήρια φλόγα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδού ο νεκρός Καίσαρ βρίσκεται ενώπιόν μας. Οι πληγές του ανοικτές ξερνούνε αίμα, ταπείνωση, λάσπη και αναξιοπρέπεια. Ο «νεκρός Καίσαρ» δεν είναι τίποτε άλλο από τη ζωή μας που χάνεται, από τον Πολιτισμό μας που σβήνει! Αναζητείται ο «νέος Αντώνιος», αυτός που με τον πύρινο λόγο του στο Ρωμαϊκό φόρουμ θα ξεσηκώσει τα πλήθη και θα ζητήσει για μια ακόμη φορά «από αυτές εδώ τις ανοικτές πληγές να ξεχυθούν τα σκυλιά του πολέμου σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ