Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν λίγο πολύ, το γνωστό ερώτημα της μάγισσας, μπροστά στο μαγικό καθρέφτη: «καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ομορφότερη από όλες;». Και φυσικά η απάντηση που ήρθε από το είδωλό του ήταν : «Εγώ».

Δεν απέφυγε, δυστυχώς, τους κομπασμούς, για το πόσο θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία και περιορίσαμε τις απώλειες από τον covid-19. Δεν απέφυγε τις υπερβολές, λέγοντας ότι στήριξε το εισόδημα των πολιτών και κράτησε όρθιες όλες τις επιχειρήσεις.

Σίγουρα, δεν περπατάει πολύ στο δρόμο. Δεν έχει καλή πληροφόρηση ή θέλει να αποκρύψει την αγωνία, την αβεβαιότητα και τη φτώχεια που πνέει πολύ δυνατά σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Αποφεύγει επιμελώς να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα, που λέει ότι δεν έγιναν χιλιάδες χειρουργεία στην Ελλάδα και ένα πλήθος συμπολιτών μας με καρκίνο ή καρδιαγγειακά νοσήματα, αναμένει πότε θα χειρουργηθεί.

Προτρέποντας τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και πληρώνοντας ένα πακτωλό διαφημίσεων, για να διαχυθεί καλά ο τρόμος, ξεχνάει να πει στους φοβισμένους Έλληνες, ότι δεν θα έχουν δουλειά.

Χθες στο διάγγελμά του, θέλησε να συγκρίνει την ανεργία στην Ελλάδα με εκείνη των ΗΠΑ. Και είπε, ότι στην Αμερική οι άνεργοι ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια, ενώ στην Ευρώπη καταρρέουν παραγωγή και ζήτηση. Κουβέντα δεν είπε για το πόσο θα φτάσει η ανεργία στην Ελλάδα.

Η Αμερική έχει περίπου 350 εκατομμύρια πληθυσμό. Η Ελλάδα ούτε 10 εκατομμύρια, από τα οποία, το 25% ανήκει στην τρίτη ηλικία.

Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής δεν ακούστηκε από το στόμα του. Ούτε ένα λάθος δεν έκανε η κυβέρνηση. Πιστεύει ότι είμαστε χώρα – παράδειγμα στην άμυνα κατά του ιού και κράτος – πρότυπο για την…

Διαβάστε περισσότερα στο crashonline.gr