Η ΧΟΥΝΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ HOTSPOTS ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Στην ενοικίαση εκτάσεων γύρω από τα υφιστάμενα hotspots προχωράει η… πολυπολιτισμική χούντα Μητσοτάκη, σύμφωνα με απόφαση για απευθείας ανάθεση σε πιστοποιημένο εκτιμητή (στην «εθνικόφρονα» Αυγερίκου Στυλιανή!) του προσδιορισμού της αξίας τους, που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», με υπογράφοντα τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου (Λαθρο)Μετανάστευσης, Πάτροκλο Γεωργιάδη.

Η απόφαση αφορά όλα τα ενεργά hotspots των 5 νησιών: 

«Απευθείας ανάθεση σε πιστοποιημένο εκτιμητή για τον προσδιορισμό της αξίας των μισθωμάτων σχετικά με την μίσθωση εκτάσεων στις περιοχές: Θέσεις «Ζερβού» Σάμου, «Πυλίου» Κω, «Λέπιδα Λέρου, εκτάσεις στα νησιά Λέσβου (περιοχή Μόρια) και Χίου, προκειμένου να δημιουργηθούν Δομές Φιλοξενίας, αιτούντων άσυλο και Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μέσω της διαδικασίας Απευθείας Ανάθεσης…».

Είναι προφανές, ότι η χούντα υποχωρεί ατάκτως στο plan A, που προέβλεπε την ίδρυση και δεύτερου hot spot σε κάθε νησί, μετά την μεγαλειώδη αντίδραση σε Λέσβο και Χίο, και βάζει μπρος το plan B, για επέκταση των υφισταμένων hotspots, μέσω ενοικίασης εκτάσεων περιμετρικά αυτών, κι όχι επιτάξεων.

Γιατί άραγε επείγεται να επεκτείνει τα υφιστάμενα hotspots η χούντα Μητσοτάκη; Είναι προφανές: γι’ αυτή την εποχή έχει συνάψει συμφωνία με τον Πασά να μην στέλνει «προσφυγάκια», γιατί θα δημιουργηθεί χάος στα νησιά λόγω κορωνοϊού, με άγνωστα ανταλλάγματα. Μια συμφωνία που θα παύσει να ισχύει σε λίγο καιρό –που η ζέστη θα «σκοτώσει» τον κορωνοϊό- και τότε θ’ αρχίσουν να πλακώνουν και πάλι μυριάδες!