ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΟΥΛΗ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ: ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΦΕΡΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! 

Φουλ για εκλογές το πάει ο… νέος Μωυσής, Κούλης Μητσοτάκης, για να προλάβει την ανεργία, την πείνα και τη δυστυχία που θα φέρει η κορωνο-πολιτική του, πριν εκδηλωθούν! 

Σύμφωνα με τη λογική, οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν ή την πρώτη ή το αργότερο τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, διότι τον Σεπτέμβριο θα έχει γίνει αντιληπτή από τους πολίτες η ολοκληρωτική κατάρρευση της οικονομίας! 

Βέβαια, ο Κούλης δεν είναι αυτεξούσιος και για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές πρέπει απαραιτήτως να πάρει την άδεια της φράου Μέρκελ, που έχει αναλάβει την… επιτήρησή του. Όπως επιμένουν όλες οι πληροφορίες, η φράου Μ. είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο προώρων εκλογών και η μόνη της έννοια για την Ελλάδα είναι να επιβάλλει «μεγάλη συγκυβέρνηση» όλων των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων (πλην του ΚΚΕ, για να μην το… εκθέσουν!), λίγο πριν την υπογραφή του νέου υπερ-Μνημονίου.

Ωστόσο, το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Κούλης –που τελευταία έχουνε πάρει πολύ αέρα τα μυαλά του και την έχει δει… Μέγας Ναπολέων!- έχει στυλώσει τα πόδια και απαιτεί να του επιτραπεί να κάνει πρόωρες εκλογές, να περάσει αυτός μόνος του το νέο υπερ-Μνημόνιο της δυστυχίας και να συνεχίσει να πορεύεται ως πρωθυπουργός κι όπου τον βγάλει η άκρη! Βλέπετε, όπως όλα τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα, τρέμει με την ιδέα πως θα χάσει οριστικά πλέον το «παιχνίδι» του, την πρωθυπουργία! Γιατί όπως αντιλαμβάνεσθε, δε γίνεται να είναι αυτός πρωθυπουργός σε μεγάλη μνημονιακή συγκυβέρνηση, αλλά κάποιο πρόσωπο «κοινής αποδοχής». Σύμφωνα δε με όλες τις ενδείξεις, τα «μεγάλα αφεντικά» έχουν ήδη επιλέξει Τσιόδρα για τη βρωμοδουλειά! 

Αλλά ο Κούλης αντιστέκεται σθεναρά κι αντιτείνει πολλά σοβαρά επιχειρήματα στην αδιαλλαξία της φράου Μ.! Σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος σε πρωτοκλασάτο υπουργό του –ο οποίος όμως είναι… μαρτυριάρης!- στην τελευταία τηλεφωνική συζήτησή του με την φράου Μ. την είχε πάρει… μονότερμα και της είπε τα εξής, εις άπταιστον γερμανικήν, την οποία κατέχει όλο το Μητσοτακέικο, για προφανείς λόγους: «Δε μπορείτε να μου το κάνετε αυτό. Είναι μεγάλη αδικία, να μη μείνω πρωθυπουργός. Με υποτιμάτε κυρία. Είμαι γεννημένος ηγέτης, ο μεγαλύτερος που έχει περάσει ποτέ από την Ελλάδα. Τέσσερις πρωθυπουργοί, ο Γιωργάκης, ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας, δε μπόρεσαν να επιβάλλουν ούτε καν τον αντικαπνιστικό νόμο. Μόνο εγώ τα κατάφερα. Και το ναζιστικό κόμμα, πολλοί προσπάθησαν αλλά μόνο εγώ κατάφερα να το θέσω εκτός βουλής. Εγώ επέβαλλα ολοκληρωτικό lockdown στην οικονομία, όπως συμφωνήσαμε για να βάλουμε τις βάσεις για το νέο Μνημόνιο. Εγώ έκλεισα τους Έλληνες στα σπίτια τους για σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες, κι όχι μόνο πειθάρχησαν, αλλά με ευχαριστούν κιόλας τα ζώα, ότι τους έσωσα τη ζωή. Αυτό δε θα το τολμούσαν ποτέ, ούτε ο πατέρας μου, ούτε ο γέρο-Καραμανλής, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε κανένας. Και μην ξεχνάτε, πως είμαι ο μόνος πρωθυπουργός στην ελληνική ιστορία που έκλεισε τις εκκλησίες – και μάλιστα πασχαλιάτικα. Σιγά να μην τολμούσε να το κάνει αυτό ο Τσίπρας. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, αφήστε με να κάνω εκλογές τώρα που τα έχω όλα υπό έλεγχο και σας υπόσχομαι πως θα το περάσω το Μνημόνιο χωρίς ανάσα. Κι αν πάνε να μου κουνηθούνε οι Έλληνες, θα τους πω ότι υπάρχει κίνδυνος επανεμφάνισης του κορωνοϊού και θα τους ξανακλείσω μέσα. Θα’ χει χειμωνιάσει μέχρι τότε και θα μου’ ναι πιο εύκολο. Κι αυτή τη φορά θα καταργήσω και τα Χριστούγεννα και τα Φώτα. Όλοι μέσα ρε, μέχρι που να βρεθεί εμβόλιο. Δε χωρατεύω. Μη νομίζετε πως είναι ακατόρθωτο. Μερικά εκατομμύρια θα ξαναδώσω στα ΜΜΕ και θα τους κάνουν τους Έλληνες αρνάκια. Θα είναι άνεργοι, θα πεινάνε και θα κρυώνουν και θα με δοξάζουν που σώνω τις ζωές τους. Γι’ αυτό σας λέω, αφήστε με σας παρακαλώ να δοκιμάσω να τους δαμάσω. Μόνο εγώ μπορώ να το πετύχω…

Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται η απόφαση της φράου, που έχει μείνει… εμβρόντητη με την επιμονή του Κούλη!