ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΠΡΟΙΕΡ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;

Πως τα… παραλέμε και πως… συκοφαντούμε την «αγία οικογένεια», χαρακτηρίζοντάς τους «συνεργάτες των Γερμανών», μας κατηγόρησε «αναγνώστης» με επιστολή του.

Ώστε έτσι, ε;

Ας αναφερθούμε σήμερα σ’ ένα μετακατοχικό συμβάν, που δείχνει το ρόλο του Μητσοτάκη στην κατοχή…

Ο Μπρούνο Μπρόιερ ήταν Γερμανός στρατηγός και υπηρέτησε ως διοικητής του «Οχυρού Κρήτη» από το 1942 ως το 1944.

Μετά την κατοχή, ο Μπρόιερ κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου, συνελήφθη και κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ. Από κει, με αίτησή του στο υπουργείο Αμύνης, απαίτησε να τον υπερασπιστεί στη δίκη του ο… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!

Ιδού και η επιστολή του τότε ΓΓ του υπουργείου Αμύνης Αναστασόπουλου προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, με ημερομηνία 5 Απριλίου του 1946, στην οποία π Αναστασόπουλος μεταφέρει την απαίτηση του Μπρόιερ να είναι στη δίκη δικηγόρος του ο Μητσοτάκης:

“Κατόπιν υποβληθείσης ημίν σχετικής αιτήσεως μέσω του Δ/του των Φυλακών Αβέρωφ, του κρατουμένου Γερμανού στρατηγού Brauer παρακαλούμεν όπως ερωτηθή ο αυτόθι δικηγόρος κ. Μητσοτάκης εάν επιθυμή ν’ αναλάβη την υπεράσπισιν του ειρημένου κατηγορουμένου συμφώνως τη εκφρασθείση επιθυμία του, και γνωρίσητε τω Υπουργείω σχετικώς όσον το δυνατόν ταχύτερον.

Εντολή Υπουργού

Ο Γεν. Γραμματεύς

Α. Αναστασόπουλος”

Άραγε, που τον ήξερε τον Μητσοτάκη ο Γερμανός στρατηγός και ζήτησε να τον υπερασπιστεί; Μήπως ήτανε μαζί… φαντάροι ή μήπως ήτανε συνεργάτες;

Αυτά και σκασμός!