ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Ήταν μια μέρα σαν την σημερινή, 26 Απριλίου 1986 (τότε ήταν Σάββατο) που μια διπλή έκρηξη σε αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας του Τσερνόμπιλ, στην Σοβιετική Ένωση, προκάλεσε τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή εν καιρώ ειρήνης στην Ιστορία, με χιλιάδες νεκρούς –άμεσα και αργότερα. Η έκρηξη ήταν ίση μιας έκρηξης 30 μεγατόνων, δηλαδή πάνω από 2000 φορές ισχυρότερη από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα!

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι σοβιετικές αρχές, ήταν να αποκρύψουν το γεγονός. Και από τον λαό τους και από τους άλλους λαούς της Ευρώπης – το δηλητηριώδες νέφος μεταφέρθηκε παντού, με τους ανέμους.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι σχεδόν μια βδομάδα αργότερα, την Πρωτομαγιά, πρώτη είδηση στην σοβιετική τηλεόραση ήταν η Πρωτομαγιάτικη  παρέλαση στην κόκκινη πλατεία και δεύτερη είδηση η πληροφορία για την έκρηξη, συνοδευόμενη από καθησυχαστικές ειδήσεις, του τύπου «δεν υπήρξαν καταστροφές, πυρκαγιά και θύματα». Λίγο αργότερα, το σοβιετικό πρακτορείο ΤΑΣΣ μετέδωσε το επίσημο ανακοινωθέν της κυβέρνησης, που ανέφερε ότι η κατάσταση στο Τσέρνομπιλ… δεν είναι ανησυχητική και διέψευδε ως… «δυσφήμιση της ΕΣΣΔ» τις αναφορές στην Δύση για χιλιάδες θύματα και εκτεταμένη μόλυνση.

Ταυτοχρόνως, ο εκπρόσωπος του ρώσικου ΥΠΕΞ, σε συνέντευξή του στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC κατηγορεί το δυτικό τύπο ότι εξαπολύει «μια αντισοβιετική εκστρατεία» και αποδίδει την εβδομαδιαία καθυστέρηση στη μετάδοση της είδησης, σε… τεχνικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, τα ξεφτιλισμένα όργανα της Σοβιετίας στην Ελλάδα, προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό πως δεν συνέβη τίποτα σπουδαίο και πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Μάλιστα, ο «Ριζοσπάστης» της 2ας  Μαΐου, κυκλοφόρησε με τον εξής ενδεικτικό πρωτοσέλιδο τίτλο: «Αντισοβιετικό νέφος»!

Αυτός είναι ο εγκληματικός κομμουνισμός!